Nuoren hevosen koulutus ratsuksi verkkokurssi

219,00 

Tällä kurssilla opit, miten nuori hevonen koulutetaan ratsuksi. Tavoitteena on rento ja mielellään työskentelevä ratsu, joka oppii alusta alkaen toivottuja asioita. Näillä ohjeilla sinun on helpompi välttää virheitä ja ongelmia ja kouluttaa heti oikeita asioita. Selkeiden ohjeiden avulla on myös helppo tietää, miten edetä.

Osasto:

Kuvaus

Haluan, että hevosen kanssa tekeminen vahvistaa ja parantaa suhdettamme, eikä heikennä sitä. Toivon, että hevonen voi luottaa minuun myös uusissa tilanteissa ja kunnioittaa myös minun rajojani. Kaikki nuoren hevosen kanssa tekeminen tähtää siihen, että hevosen luottamus ja kunnioitus ihmistä kohti paranee ja se tekee asioita ihmisen kanssa mielellään, rennosti ja turvallisesti. Siihen tämäkin kurssi tähtää.

Valmistelen nuoren hevosen hyvin ennen sitä useimmiten jännittävintä tilannetta eli ihmisen nousemista selkään. Hevosen olisi hyvä tietää ennen sitä jo monta asiaa, jotta ihmisen selkään nousu sujuisi mahdollisimman rennosti ja hevonen saisi siitä heti alkuun hyvän kuvan ihmisen kanssa työskentelystä sekä ymmärtäisi selkeästi, mitä siltä toivotaan ja kokisi sen motivoivaksi. Tätä tietämystä haluan levittää, jotta saataisiin hevosille heti alusta alkaen hyviä kokemuksia ratsastuksesta ja vältettäisiin ongelmia.

Tällä kurssilla opit,

  • miten opetat hevosta niin, että sen on helppo ymmärtää, mitä siltä toivot
  • miten opetat hevoselle avut niin, että se ymmärtää, mitä ne tarkoittavat
  • miten valmistelet hevosen hyvin selkään nousuun
  • miten opetat hevosta niin, että se voi suhtautua asioihin rennosti ja rauhallisesti
  • miten opetat ratsun asioita hevoselle niin, että kouluttaminen olisi mahdollisimman turvallista
  • miten vältät ongelmakäytöksen opettamista nuoren hevosen ratsukoulutuksessa
  • millaisia välivaiheita olisi hyvä seurata ratsukoulutuksessa
  • miten opetat hevoselle perusasiat selästä käsin (siirtymiset, pysähdys, peruutus, askellajit ja kääntyminen ratsastajan kanssa)
  • miten perusasiat opetetaan tulevalle harraste-, koulu-, este tai kenttäratsulle
  • miten perusasiat opetetaan tulevalle lännenratsulle

Kurssilla koulutetaan tulevaa lännenratsua, 4-vuotiasta painttia sekä tulevaa kouluratsua, 3-vuotiasta puoliveristä. Ratsun tulevalla lajilla ei siis ole väliä. Tällä kurssilla opit hevosen ratsukoulutuksen perusteet lajista riippumatta. Lajien ja hevosten eroavaisuudet huomioiden.

Ammattilaisratsuttaja on aina hyvä vaihtoehto nuoren hevosen koulutukseen. Ammattilainen voi olla hyvä vähintään avuksesi nuoren hevosen koulutuspolulle tarvittaessa, jos kyseessä on ensimmäinen nuori hevonen, jota opetat ratsuksi. Paljon voit tehdä itsekin erityisesti ennen selkään nousua. Tähän kurssiin sisältyy myös minun tukeni Facebook -ryhmän kautta, joten kysy ihmeessä neuvoja, jos sellaisia tarvitset, eikä vastausta löydy kurssimateriaaleista. 🙂

Ennen tätä kurssia on suositeltavaa käydä hevosen maastakäsittelyn 1 ja 2 kurssit, koska oletuksena on, että niiden tietämys on tämän kurssin pohjalla. Tällä kurssilla ei käytetä ruokapalkkaa.

Kurssilla koulutan minä, Mervi Pakola. Olen käynyt mm. eläintenkouluttajan ammattitutkinnon, hevoshierojan ammattitutkinnon ja paljon muita koulutuksia. Käytän hevosten koulutuksessa luonnollisia hevosmiestaitoja, joihin oman lisänsä tuo tutkimustieto hevosista. Lue lisää minusta https://hevostaitoakatemia.fi/koulutuksemme/kouluttajat/

 

Piritan palaute verkkokursseistamme: ”Juoksutin tänään pitkästä aikaa 17 vuotiasta tammaani. En ole koskaan oikein päässyt sisälle tähän juoksuttamisen ihmeelliseen maailmaan. Nyt 4 v ruunani kanssa näiden maastakäsin ja nuoren hevosen ratsukoulutus verkkokurssien myötä vasta tajunnut ja oppinut juoksuttamisen saloja 🙂 olen jopa Ypäjällä suorittanut näyttötutkinnon osana hevosen juoksuttamisen, jonka jälkeen oikeastaan lupasin hevoselleni etten enää ikinä pue sille sivuohjia ja pistä juoksemaan ympyrällä. Pärjätty hyvin ilman juoksuttamista, tammani kanssa kuitenkin edetty 110cm luokkiin ja koulukuviot taittuu reilusti yli helppo a:n . No mullahan on, kuten aivan loistava opettajani kerran sanoi, parempi hevonen kuin edes tarvitsisin..

Takaisin juoksuttamiseen.. Ei siis tarvittukaan lisää varusteita ja vähintään kolmea liinaa ja tietynlaisia kuolaimia ja suitsia vaan naruriimu ja juoksutus liina. Sinun opeilla sain tammani rentoutumaan, suoristumaan ottamaan selän ja takajalat käyttöön ja ennen kaikkea liikkumaan tyytyväisenä liinan päässä minuun keskittyen. Sellainen oivallus siinä lumihangessa keskellä peltoa, että tästähän juoksuttamisessa on kyse.

Elämän tuodessa eteen monenlaisia yllätyksiä, jouduin antamaan tammani vähäksi aikaa opettajallemme tekemään varsan. Sitä enne varsoi kotona tämän minun nyt jo neljävuotiaan. Nämä vuodet vei jotain minun ja tammani yhteistyöstä ja kaikki tuntui vaikealta, mutta kun nyt tuli takaisin kotiin ja aloitin alusta maastakäsin verkkokurssien mukaan, sain kahdessa päivässä takaisin hevosen joka minulla oli vielä neljä vuotta sitten. Kahdessa päivässä! Tai oikeastaan kahdessa puolen tunnin harjoittelussa. Täytyy myöntää että muutama kyynelkin pääsi livahtamaan silmänurkasta. Tästä kaikesta olen todella kiitollinen sinulle!

Ja nuori ensimmäinen täysi oma kasvattini. Edelleen eivät olosuhteet ole ihan sellaiset kuin nuoren hevosen ratsu uralle toivoisi ja ilman apukäsiä täällä pitää pärjätä, mutta mihinkä tässä on kiire. Siitä on tullut erittäin luottavainen ja yhteistyöhaluinen hevonen. Maastakäsin kaikki sujuu ja se pystyyn hyppiminen josta sinulta neuvoakin kysyin loppui kokonaan. Varusteet, selkään nousu, liikkeelle lähtö, pysähtyminen kääntyminen kaikki sujuu.

Minun helpoista kivoista hevosista tuli sinun opeilla vielä helpompia käsitellä, rennompia ja vielä entisestään ihmisrakkaampia. Minun kanssa lähdetään mielellään kaverien luota pois, eikä mikään kiire takaisin. Ja kun jotain ongelmia tai yllättäviä juttuja tulee vastaan, minulla on nyt järkevät ja toimivat keinot käytössä hoitaa nämäkin tilanteet. Kiitos turvallisemmasta ja helpommasta elämästä hevosten kanssa! Kumpa sinun tavastasi olla ja työskennellä hevosten kanssa tulisi se oikea ja yleinen tapa.”