HPT Hevostaitoratsastus® -kurssit ja leirit

 • Miten opetat hevosestasi ongelmattoman ratsun?
 • Miten saat jännittyneen hevosen rentoutumaan?
 • Miten saat hevosen liikkumaan sille terveellä tavalla?
 • Miten saat hevosen tasapainoon ja suoristumaan?
 • Miten opetat pehmeät siirtymiset pienin avuin?
 • Miten opetat hevosen seisomaan paikoillaan selkäännousussa?
 • Miten opetat hevosellesi väistöt, avo- ja sulkutaivutuksen?
 • Miten opetat hevoselle hyvän laukannoston, rauhallisen laukan?
 • Miten opetat hevosen kantamaan itseään (eteenalas ja koottu muoto)?
 • Miten motivoit hevosta työskentelemään kanssasi mielellään?
 • Miten hevonen oppii ja miten se otetaan huomioon ratsastaessa?

Kurssin sisältö:

Tämä on kurssi koulu- ja lännenratsukolle, joka haluaa parantaa perusasioiden suorittamista tai opettaa hevoselle uusia asioita. Paremmat siirtymiset, rennompi ja keskittyneempi hevonen, hevosen motivointi, hevosen korjaaminen, pienempiin apuihin reagointi, uusien asioiden opettaminen jne. Kurssi sopii esimerkiksi entisille ravureille, nuorille hevosille ja aikuisille hevosille, joilla halutaan parantaa jo osattuja asioita.

Tällä kurssilla opit myös, millä tavalla hevosen tulisi liikkua, jotta ratsastus kehittää sen terveyttä ja hyvinvointia, eikä huononna sitä. Tasapaino, suoruus, pehmeys, rauhallisuus, rentous ja itsensä kantaminen ovat seurausta näistä harjoituksista.

Kurssilla tehdään ratsukolle sopivia tehtäviä ja edetään ratsukoiden tahtiin. Kurssin sisältö muotoutuu pitkälti kurssille osallistuvien hevosten mukaan.

Kurssin kesto n. 6-7 h/päivä riippuen osallistujamäärästä. Kurssi sisältää teoriaa ja käytännönharjoituksia. Ratsastusta 1-2 kertaa päivän aikana riippuen päivän sisällöstä ja osallistujista.

Kurssi omalle tallillesi

Kysy tarjous kurssista omalle tallillesi!

Ota yhteyttä 0400 184030 tai mervi(at)hevostaitoakatemia.fi

Kurssien peruutusehdot

Nivalassa:

Hevosen kanssa osallistuvat: Voit perua kurssille osallistumisen kuluitta kahta viikkoa ennen, jolloin jo maksamasi maksut palautetaan sinulle. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista tai osallistumatta jättäneiltä, jotka eivät ole tehneet peruutusta, kurssi laskutetaan kokonaisuudessaan.
Kurssia ei laskuteta sinulta, mikäli saat hankittua tilallesi toisen kurssilaisen.

Muualla kuin Nivalassa (järjestävä taho): Jos järjestät kurssin omalla paikkakunnallasi, huomioithan, että kurssi laskutetaan etukäteen ja sen voi perua kuluitta kahta viikkoa aiemmin tai sopimuksen mukaan.

”Kiitos mukavasta viikonlopusta!
.
Parasta oli huomata ero hevosen liikkumisessa ja sitä myötä helpottuva oma ratsastus. Näistä vinkeistä otetaan koppi kotitreeneihin ja toivotaan, että päästään jatkamaan taas!
.
Ehdottoman iso positiivinen yllätys Bemeristä!
.
Kiitos!”

”Kiitos kurssista!
.
Oli erittäin mukavaa ja opettavaista. Ihana saada pienillä asioille hevosesta rento ja vastaanottavainen myös uusien asioiden opetteluun.
.
Tämä kurssi auttoi meitä ehdottomasti laadukkaampaan ja terveyttä edistävään harjoitteluun.”

”Leirillä tehdyt harjoitukset sai ymmärtämään paljon, miksi samat asiat ei ole onnistunut kotona. Tein aika tarkat muistiinpanot, joten toivon, että nyt onnistuu kotonakin. 😊
.
Harjoitukset sai aikaan rennon hevosen ja oma ratsastaminen tuntui helpommalta.
.
Ja ehkä paras mieli jäi siitä, että vahvistui se tunne, että ei me tarvita ratsuttajaa. 😉

Osallistuin Hevostaitoratsastus® -leirille 7-vuotiaan, voimakastahtoisen ruunani kanssa, sillä kaipasin välineitä yhteistyön ja hevosen herkkyyden parantamiseen, sekä varmuutta etenkin laukannostoihin.

Mervi on selkeä ja perusteleva ohjaaja, joka näytti uudet asiat tarvittaessa kädestä pitäen tai satulasta. Kurssi auttoi havaitsemaan heikot puoleni ratsastajana positiivisella ja kannustavalla tavalla, ja antoi välineitä puuttua niihin. Joka päivä opittiin uutta, ja huomasin tekeväni hevoseni kanssa asioita, joita en olisi kuvitellut pystyväni tekemään.

Saimme konkreettisia ohjeita ja tehtäviä, jotka vaikuttavat juuri liikkeen ja herkkyyden parantamiseen. Luottamus hevoseeni kasvoi huimasti!

Käytännön tasolla hevoseni on nyt huomattavasti kevyempi ratsastaa, se kuuntelee paremmin pohjetta, eikä roiku ohjalla. Laukannostot sujuvat mainiosti kotonakin. Ja nyt mulla on välineet korjata hevonen (ja itseni), mikäli ei-toivottuun suuntaan taas ajaudutaan.  Lisäksi kurssilla oli hurjan hauska ja välitön ilmapiiri!

Hanna

Meillä on 10 vuotias entinen ravuri SH Mortti. Selässä on oltu kyllä, mutta ongelmana on ollut jarrujen puute, taivuttelut ja epätasapaino. Pää pystyssä on menty ja pysähdytty välillä silloin kun huvittaa. Välillä toiminut taas ihan ok pysähtymisissä.
.
Leirillä saatiin työkalut pysähtymiseen ja samalla, kun harjoitteita tehtiin niin hevonenhan rentoutui oikein leppoisaksi menopeliksi.
.
Eteenalas asento ei ole kuulunut Mortin asentoihin, mutta Mervin pysähtymis- ja tasapainoharjoitteiden avulla pieniä hyviäkin pätkiä saatiin eteenalas. Myös kotonakin leirin jälkeen tämä on onnistunut. .
.
Tasapainoharjoitteiden myötä myös kompurointi on hävinnyt.
Kaiken kaikkiaan olimme tosi tyytyväisiä leiriltä saatuihin oppeihin eikä tytön tarvitse kädet kipeänä enää pidätellä hevosta.
.
Mervi oli superope, joka neuvoi ihan kädestä pitäen tai nousi itse hevosen selkään näyttämään, jos joku ei onnistunut. Suosittelen lämpimästi kaikille.
Satu