Ale!

Hevosen ajo-opetuksen ABC verkkokurssi

149,00 

Hevosen oppimisteoriaan ja hevosmiestaitoihin pohjautuvaa ajo-opetusta, jossa edetään hevosen tahtiin. Sopivissa palasissa edeten hevonen ymmärtää asiat helpommin ilman tarvetta protestoida tai jännittyä. Näillä opeilla luot hevoselle hyvän pohjan tulevaisuuteen.

 

Osasto:

Kuvaus

Tällä verkkokurssilla opit tapani ajo-opettaa hevosia. Minulle tärkeää on kaikessa hevosen koulutuksessa hevosen rentous ja se, että se ymmärtää, mitä siltä vaaditaan. Ajo-opetuksessakin etenen sopivissa palasissa ja siedätän hevosta paljon. Näin hevonen pystyy helpommin ymmärtämään siltä pyydetyt asiat ja suhtautuu alusta asti ajamiseen ja kärryihin rennosti ja tekee töitä ihmisen kanssa mielellään.

Ajo-opetuksella saadaan myös hyvä pohja nuorelle hevoselle, joka on myöhemmin ajatus opettaa ratsuksi. Ajo-opetuksessa tehty siedätys vähentää tarvetta siedättää ratsukoulutuksessa. Hevonen myös oppii jo työskentelemään ihmisen kanssa.

Käythän alle hevosen maastakäsittelyn 1 ja 2 kurssit verkkokurssina tai livenä. Jos maastakäsittely ja hevosen siedättäminen on jo hyvin tuttua, voit siirtyä suoraan tälle kurssille. Ennen tätä kurssia hevosen pitäisi osata seistä paikoillaan, kulkea talutuksessa löysällä narulla rennosti, kunnioittaa ihmisen tilaa, toimia juoksutuksessa ja myödätä paineelle. Jos tarvitset neuvoja näiden opettamiseen, löydät ne 1 ja 2 tason maastakäsittelykursseilta.

Jos olet jo ajo-opettanut hevosia aiemminkin, tältä kurssilta saat uusia näkökulmia siihen. Mitä voisit vielä lisätä ajo-opetukseen, jotta hevosen oppiminen olisi helpompaa ja se voisi suhtautua asioihin rennommin.

Miksi mukaan hevosen ajo-opetuksen ABC kurssille?

Kurssilla opit
🦄 hevosen oppimisteoriaan ja luonnollisiin hevosmiestaitoihin pohjautuvan tavan opettaa hevonen ajolle.
🦄 kouluttamaan hevoselle toivottuja asioita heti alusta alkaen.
🦄 välttämään ongelmia, joita ajo-opetuksesta voi ilmetä. Näin vältyt ongelmien korjaamiselta myöhemmin.
🦄 ymmärtämään hevostasi paremmin.
🦄 ajo-opettamaan niin, että sen on mukavaa yhdessä tekemistä.
🦄 mihin kaikkeen hevosta kannattaa siedättää ennen kärryjen perään laittamista ja miten teet sen.
🦄 mitä kaikkea hevosen tulee osata ennen kärryjen perään laittamista ja miten opetat ne hevoselle.

Lisäksi saat
🦄 alusta asti hevosen, joka suhtautuu uuteen tehtäväänsä rennosti ja rauhallisesti.
🦄 turvallisemman ja useamman ihmisen käsiteltävissä ja ajettavissa olevan hevosen, koska hevonen ymmärtää, mitä siltä halutaan ja voi suorittaa tehtävänsä rennosti.
🦄 hevoselle hyvän pohjan mahdollista tulevaa ratsukoulutus varten.
🦄 ongelmattoman ajohevosen.
🦄 minun tukeni Facebook -ryhmän kautta. Ryhmän kautta voi lähettää kysymyksiä ja videoita. Opit myös muiden kysymyksistä.
🦄 yli 30 opetusvideoa siedätysharjoituksista, ohjasajon kautta ajolle opetukseen.

Minulle on tärkeää, että hevonen tekee kanssani asioita mielellään ja se voi suhtautua uusiinkin asioihin rennosti ja luottavaisesti. En halua huonontaa välistämme luottamusta etenemällä asioissa niin, että hevosen tarvitsee pelätä. Siihen perustuu tämäkin koulutus. Hevosen tahtiin etenemiseen niin, että koulutus lisää hevosen ja sinun välistäsi luottamusta.

Kurssilla koulutetaan 1,5 -vuotiasta puoliveristä. Samat ohjeet toimivat vanhemmallekin hevoselle.

Kurssilaisen palaute:

”Kun oma varsa syntyi, pelotti jonkin verran, miten pärjään varsan kanssa, ja miten saan sen koulutettua. Mervin maastakäsin verkkokurssien opeilla kaikki kuitenkin alkoi sujua.
Ja kun oli aika aloittaa varsan kouluttaminen, oli tämä ajo-opetus kurssi aivan paras. Sen oppien avulla sain ihan itse koulutettua varsani alusta asti, ja nyt kun varsa on kääntynyt kolmevuotiaaksi, on ajaminen rentoa ja sujuvaa, ja hevonen selvästi nauttii kun pääsee kärrien eteen.”
-Minna

Kouluttajana toimin minä, Mervi Pakola. Olen käynyt mm. eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja hevoshierojan ammattitutkinnon sekä monen monta muuta koulutusta. Käytän hevosten koulutuksessa luonnollisia hevosmiestaitoja, johon oman lisänsä tuo tutkimustieto hevosesta ja sen oppimisesta. Voit lukea lisää käymistäni koulutuksista täältä https://hevostaitoakatemia.fi/koulutuksemme/kouluttajat/