Haluatko oppia taitavaksi hevosen käsittelijäksi ja tehdä hevosarjestasi helppoa?

Hevosen maastakäsin kouluttaminen 2 on jatkokurssi hevosen maasta käsin kouluttamisesta. Opit tällä kurssilla 1 tasoa haastavampia harjoituksia avuksi hevosarkeen, lisää arjessa hyödyllisiä perustaitoja ja keinoja ongelman ratkaisuun. Helppoja ja yksinkertaisia asioita, kun niihin on saanut helpot ja yksinkertaiset ohjeet.

Onko sinulle joskus epäselvää, miten missäkin tilanteessa hevosarjessa kanssa kannattaisi toimia ja miten voisit korjata asian, kun joku tilanne ei suju?

Hevosen maasta käsin kouluttaminen 2 verkkokurssi on tarkoitettu hevosen omistajille tai harrastajille, jotka haluavat oppia tekemään hevosarjesta helppoa ja stressitöntä. Kun kommunikointi hevosen kanssa sujuu ja molemmat osapuolet ymmärtävät toisiaan voi keskittyä nauttimaan yhdessä tekemisestä ja oppimisesta.

Tämän kurssin jälkeen osaat kouluttaa hevoselle:

 • kaulan taivutuksen eli myötäämisen sivuille
 • takaosan väistön
 • etuosan väistön
 • ympyrälle lähettämisen ja narussa juoksuttamisen
 • siedätysharjoituksia

Ensimmäisen kurssin harjoitusten avulla olet oppinut saavuttamaan rennon ja ihmiseen keskittyneen mielentilan hevoseltasi. Sen pohjalta on hyvä lähteä harjoittelemaan haastavampia harjoituksia hevosen kanssa.

Toisella verkkokurssi opetellaan pidemmälle vietyjä harjoituksia maasta käsin hevosen kanssa.  Näiden harjoitusten tarkoitus on auttaa sinua opettamaan hevosellesi arjessa hyödyllisiä taitoja.

Miksi hevoselle kannattaa opettaa myötääminen sivuille?

Kun hevonen osaa myödätä paineelle jokaiseen suuntaan, saadaan vähennettyä painetta vasten menemistä ja saadaan pehmeästi ja rennosti paineelle reagoiva hevonen. Tästä on hyötyä myös rentoutumisessa. Tiesitkö, että saadessasi hevosen kaulan rentoutumaan, koko hevonen rentoutuu?

Tämä harjoitus on myös yhden ohjan pysähdystä ja takaosan väistöä valmisteleva harjoitus.

Miksi hevoselle pitäisi opettaa takaosan väistö maasta käsin?

Takaosan väistö on erinomainen hevosta rentouttava ja jumppaava harjoitus, joka lisää myös hevosen keskittymistä ihmiseen. Erityisesti käytän sitä hevosen rentouttamisessa.

Sen avulla voi myös opettaa pohkeen väistämistä. Käytän takaosan väistöä usein ennen selkään nousua, jos hevonen ei ole keskittynyt minuun tai on jännittynyt. Toimii siinä ja monessa muussa tilanteessa todella hyvin rentouttavana ja keskittymistä lisäävänä harjoituksena!

 

 

  Entä etuosan väistö? Miksi?

  Etuosan väistöä voit hyödyntää saman asian opettamiseen selästä käsin tai jumppaamiseen maastakäsin. Saat tämän harjoituksen avulla opetettua lapojaan ihmisen jyräämiseen hyödyntävälle tai muuten ihmistä kohti etujaloilla valuvalle hevoselle lapojen/etujalkojen siirtämisen ihmisestä poispäin.

  Juoksutus?

  Juoksutus oppituntien avulla saat opetettua minkä tahansa terveen hevosen juoksutukseen. Ilman avustajaa tai apuohjia. Lisäksi opit, miten hevoselle opetetaan lähettäminen. Voit käyttää lähettämistä eri esineiden yli tai eri paikkoihin.

  Mitä ihmeen siedätysharjoituksia?

  Siedätysharjoituksilla on iso merkitys jokaisen hevosen elämässä. Niiden avulla saadaan lisättyä hevosen luottamusta ihmiseen myös sille oudoissa tilanteissa. Jos hevonen siedätetään eri asioihin, on sen kanssa toimiminen helpompaa uusissa ja jännittävissä tilanteissa tai erilaisten asioiden tullessa arjessa eteen.

  Hevonen on tunne-ehdollistuja eli se yhdistää oppimaansa asiaan tunteen, joka sillä silloin oli. Siedätysharjoituksissa opetetaan hevoselle rento suhtautuminen uusiin tai outoihin asioihin.

  Siedättämällä tehdään rohkeampia ja luottavaisempia hevosia.

  Mitä kurssilla on?

  Tällä kurssilla on 1h 56 min videomateriaalia sekä tekstejä hevosen kouluttamisesta.

  Saat myös tukeni hevosen koulutukseen Facebookiin luodun ryhmän kautta. Siellä on myös helppo lähettää videoita, joiden avulla pystyn auttamaan paremmin hevosesi koulutuksessa.

  Materiaalit ovat käytössäsi kokonaisen vuoden!

  Maastakäsittelyn 1 ja 2 kurssit ovat kaiken pohja. Näiden jälkeen voit jatkaa valitsemaasi suuntaan, joko nuoren hevosen koulutukseen ratsuksi tai ajolle, ravurista ratsuksi verkkokurssille tai muulle sinua kiinnostavalle kurssille. Maasta 1 kurssin kannattaa käydä tämän 2 tason kurssin pohjalle.

  Katso näiltä ennen-jälkeen videoilta siedättämisen hyötyjä!

  Piritan palaute verkkokursseistamme: ”Juoksutin tänään pitkästä aikaa 17 vuotiasta tammaani. En ole koskaan oikein päässyt sisälle tähän juoksuttamisen ihmeelliseen maailmaan.

   Nyt 4 v ruunani kanssa näiden maastakäsin ja nuoren hevosen ratsu koulutus verkkokurssien myötä vasta tajunnut ja oppinut juoksuttamisen saloja 🙂 olen jopa Ypäjällä suorittanut näyttötutkinnon osana hevosen juoksuttamisen, jonka jälkeen oikeastaan lupasin hevoselleni etten enää ikinä pue sille sivuohjia ja pistä juoksemaan ympyrällä.

  Pärjätty hyvin ilman juoksuttamista, tammani kanssa kuitenkin edetty 110cm luokkiin ja koulukuviot taittuu reilusti yli helppo a:n . No mullahan on, kuten aivan loistava opettajani kerran sanoi, parempi hevonen kuin edes tarvitsisin..

  Takaisin juoksuttamiseen.. Ei siis tarvittukaan lisää varusteita ja vähintään kolmea liinaa ja tietynlaisia kuolaimia ja suitsia vaan naruriimu ja juoksutus liina. Sinun opeilla sain tammani rentoutumaan, suoristumaan ottamaan selän ja takajalat käyttöön ja ennen kaikkea liikkumaan tyytyväisenä liinan päässä minuun keskittyen. Sellainen oivallus siinä lumihangessa keskellä peltoa, että tästähän juoksuttamisessa on kyse.

  Elämän tuodessa eteen monenlaisia yllätyksiä, jouduin antamaan tammani vähäksi aikaa opettajallemme tekemään varsan. Sitä enne varsoi kotona tämän minun nyt jo neljävuotiaan. Nämä vuodet vei jotain minun ja tammani yhteistyöstä ja kaikki tuntui vaikealta, mutta kun nyt tuli takaisin kotiin ja aloitin alusta maastakäsin verkkokurssien mukaan, sain kahdessa päivässä takaisin hevosen joka minulla oli vielä neljä vuotta sitten. Kahdessa päivässä! Tai oikeastaan kahdessa puolen tunnin harjoittelussa.

  Täytyy myöntää että muutama kyynelkin pääsi livahtamaan silmänurkasta. Tästä kaikesta olen todella kiitollinen sinulle!

  Ja nuori ensimmäinen täysi oma kasvattini. Edelleen eivät olosuhteet ole ihan sellaiset kuin nuoren hevosen ratsu uralle toivoisi ja ilman apukäsiä täällä pitää pärjätä, mutta mihinkä tässä on kiire. Siitä on tullut erittäin luottavainen ja yhteistyöhaluinen hevonen. Maasta käsin kaikki sujuu ja se pystyyn hyppiminen josta sinulta neuvoakin kysyin loppui kokonaan. Varusteet, selkään nousu, liikkeelle lähtö, pysähtyminen kääntyminen kaikki sujuu.

  Minun helpoista kivoista hevosista tuli sinun opeilla vielä helpompia käsitellä, rennompia ja vielä entisestään ihmisrakkaampia. Minun kanssa lähdetään mielellään kaverien luota pois, eikä mikään kiire takaisin. Ja kun jotain ongelmia tai yllättäviä juttuja tulee vastaan, minulla on nyt järkevät ja toimivat keinot käytössä hoitaa nämäkin tilanteet.

  Kiitos turvallisemmasta ja helpommasta elämästä hevosten kanssa! Kumpa sinun tavastasi olla ja työskennellä hevosten kanssa tulisi se oikea ja yleinen tapa.”

  Kuka opettaa?

  Kurssilla opettaa hevoskouluttaja, hevostaitokouluttaja, hevoshieroja Mervi Pakola Hevostaito Akatemiasta. Mervillä on koulutus- ja kuntoutuskeskus hevosille Nivalassa, Pohjois-Pohjanmaalla.