HPT Hevostaitokouluttaja®

Jatkokoulutus HPT Hevostaito-osaaja® -koulutukselle aloitetaan myöhemmin sovittavana ajankohtana. Koulutus pidetään HPT Hevostaitokeskuksessa Nivalassa, Taanilantie 96.

HPT Hevostaito-osaaja® -koulutus on saanut niin paljon myönteistä palautetta ja toiveita jatkosta, että nyt sille on tulossa jatkokoulutus. Jatkokoulutus on suunnattu niille, jotka haluavat oppia lisää hevosista ja hevosten kouluttamisesta. Koulutus sopii myös niille, jotka haluavat ammatikseen kouluttaa hevosia ja auttaa ihmisiä ongelmatilanteissa hevosten kanssa. Koulutuksen hyväksyttävästi suorittava saa käyttää rekisteröityä HPT Hevostaitokouluttaja® nimikettä omassa toiminnassaan.

Koulutukseen voivat hakea HPT Hevostaito-osaaja® -koulutuksen suorittaneet henkilöt. Valintaprosessin aikana arvioidaan mm. henkilön kyvykkyyttää hevostaitokouluttajaksi ja yhteistyötaitoja.

Koulutuksessa keskitytään kouluttamaan kurssille tulevia hevosia. Jokainen kurssiviikonloppu muotoutuu sen mukaan, millaisia hevosia kurssilaiset tuovat kurssille ja miten juuri niiden kanssa kannattaa yksilöllisesti edetä. Tähän koulutukseen vaaditaan projektihevonen ja projektihevonen tulee olla mukana kurssiviikonloppuina. Hevosen ei ole tarvitse olla sama jokaisella kurssiviikonlopulla. Kurssihevosta pitää olla mahdollista kouluttaa eteenpäin kurssiviikonloppujen välillä.

Kurssilla voidaan kouluttaa (esimerkki):

  • nuorta hevosta ratsastajaan tai ratsastuksen alkeisiin (koulu- tai lännenratsastus)
  • ajo-opettaa
  • ravurista ratsua
  • käytösongelmaisesta hyvinkäyttäytyvää (lastaus-, kengitys-, varustamis-, talutus- tms. ongelmat)
  • liikumista tasapainossa ja oikein päin
  • pidemmälle ratsun uralla

HPT Hevostaitokouluttaja® -koulutukseen valitaan maksimissaan kahdeksan kurssilaista.

HPT Hevostaitokouluttaja® sisältää 4 kurssiviikonloppua, joista 3 ohjaa Mervi Pakola. Yhtenä kurssiviikonloppuna opettaa vieraileva suomalainen tai ulkomainen kouluttaja. Kun haet HPT Hevostaitokouluttajaan® sitoudut käymään kaikki neljä kurssiviikonloppua.

Jotta saat käyttöösi HPT Hevostaitokouluttaja® -nimikkeen, sinulla pitää olla käytynä HPT Hevostaito-osaaja® näyttöineen ja tentteineen. Huom! Päästäksesi HPT Hevostaitokouluttaja® -kurssille, aiemman koulutuksen ei tarvitse olla vielä valmis. Vasta nimikkeen saadaksesi sen tarvitsee olla suoritettu. Lisäksi sinun tulee osallistua kaikkiin neljään Hevostaitokouluttaja -kurssiviikonloppuun ja kouluttaa kahta hevosta, joiden omistajilta tulee olla todistus (suositukset) onnistuneesta koulutuksesta.

HPT Hevostaitokouluttajasta® valmistuneiden on mahdollista (ei pakollista) hankkia lisenssi, jolla saa mm. yhteystietonsa Hevostaito Akatemian kotisivuille sekä saada myös muita etuja. Lisenssin sisältö tarkentuu vielä. Jokainen koulutuksen käynyt saa nimikkeen käyttöönsä ilman lisenssiäkin.

Kurssin hinta 390€ / kurssiviikonloppu
(paitsi mahdollinen vierailevan ulkomaisen kouluttajan kurssiviikonloppu voi olla hieman kalliimpi).

Karsinapaikat 30€ / yö (omat heinät ja karsinat puhdistetaan itse). Yksi hevosen yö (la-su) sisältyy jo kurssihintaan.

Oma majoitus mahdollista päärakennuksessamme hintaan 30€ / yö.

Tähän koulutukseen ilmoittautumalla sitoudut mukaan kaikkiin kurssiviikonloppuihin.