Hevosen kouluttaminen maastakäsin

Kun hevosen käyttäytymistieteet ja luonnolliset hevosmiestaidot yhdistyvät saumattomasti, saadaan tehokas, tutkimustietoon ja pitkään käytännönkokemukseen pohjautuva hevosen koulutusmetodi.

Haluaisitko oppia tutkittua tietoa hevosen käyttäytymisestä?
Haluaisitko oppia välttämään ongelmakäytöstä jo ennen sen ilmenemistä tai korjaamaan sitä?
Haluaisitko oppia kouluttamaan hevosellesi uusia asioita tai parantamaan vanhoja?

Käveleekö hevosesi ohitsesi tai ylitsesi taluttaessa tai hoitotoimenpiteissä? Joudutko väistämään hevostasi? Tuleeko hevosesi liian lähelle sinua pyytämättä? Pukkiiko, hankaako itseään sinuun, luimiiko, pureeko, potkiiko tai onko arki muuten haastavaa? Lähteekö hevonen omille teilleen taluttaessasi? Onko hevosesi huomio jossain muualla kuin sinussa sinun käsitellessäsi tai ratsastaessasi sitä? Säikkyykö hevosesi? Antaako hevosesi huonosti kiinni tarhasta? Onko hevosessasi kohtia, johon se ei anna sinun koskea? Liikkuuko se pyytämättä silloin, kun pitäisi seistä paikallaan? Vai lakkaako se liikkumasta joskus täysin? Onko hevosesi jännittynyt tai haluton? Onko hevosesi läheisriippuvainen, eikä se suostu lähtemään kanssasi pois laumatovereidensa luota? Vai riippuuko hevosesi käytös päivästä? Haluaisitko työkaluja ongelmien välttämiseen tai niiden poistamiseen, jos joskus jotain ilmenee? Haluaisitko vinkkejä hevosen kanssa touhuamiseen muutenkin kuin tavallisesti ratsastaen tai ajaen? Vai olisiko tavoitteenasi syventää suhdettasi hevoseen?

Mm. näitä asioita opit Hevosen maastakäsin koulutus -kursseilla.

Joskus todella pienillä asioilla saadaan korjattua paljon hevosen ja ihmisen elämää hankaloittaneita asioita. Myös useisiin selästäkäsin ilmeneviin ongelmiin on nopeinta ja hevoselle yksinkertaisinta lähteä hakemaan ratkaisua ensin maastakäsin. Kun ihmisen ja hevosen välillä on kunnioittava ja luottava suhde, ottaa hevonen pyyntöjä vastaan aivan eri tavalla kuin, jos näissä on puutteita. Maastakäsin voimme korjata monenlaisia pieniä ja suuria ongelmia hevosen käytöksessä.

Hevostaito Akatemian maastakäsittelykurssit on jaettu kahteen tasoon. Maastakäsittelykurssit käytyäsi sinulla on tiedot ja taidot saada hevonen hallintaan eri tilanteissa. Olet oppinut välttämään ongelmakäytöksen syntymistä ja kouluttamaan pois pienimpiä käytösongelmia. Tiedät myös, miten tulisi käyttäytyä hevosten kanssa, jotta ne kunnioittaisivat sinua ja luottaisivat sinuun.

Näillä kursseilla opit myös kivun vaikutuksen käytökseen ja opit ottamaan huomioon sen ongelmallisen käytöksen taustalla koulutustaitojesi lisääntymisen lisäksi.

Jos tarvitset vielä kertausta opituissa asioissa, voit osallistua kertauskurssille tai tulla uudelleen peruskursseille.

On uskomatonta, miten joskus tuntuu, että hevoset toimivat ihan ajatuksen voimalla! Me ihmiset vaan emme usein osaa puhua hevosta, jolloin kommunikointiongelmia korjataan voimalla tai kovilla välineillä. Tällä kurssilla opit, miten vähemmän on usein enemmän! 

Rakkautta ja rajoja sopivassa suhteessa auttaa luomaan hevosesi kanssa suhteen, jossa molempien on turvallista olla, eikä kummankaan tarvitse jäädä toisen jalkoihin. 

Hevosen maastakäsin kouluttamisen 1 tason kurssilla opetellaan mm.

  • Hevosen oppimisteoriaa, lajinomaista käyttäytymistä ja erityispiirteitä (selittää, miksi hevonen tekee asioita)
  • Hevosen oppimista (miten hevonen oppii, miten sitä motivoidaan jne..)
  • Hevosen kouluttamista teoriassa ja käytännössä
  • Hevosen luottamuksen ja kunnioituksen ansaitsemista (miten saat rennon ja luottavaisen hevosen, joka viihtyy kanssasi)

Käytännön osuudessa harjoitellaan, miten korjata hevosta, jos se käyttäytyy epätoivotulla tavalla sekä miten kerrotaan hevoselle, mikä on toivottua käytöstä. Kurssilla hevosista koulutetaan helposti käsiteltäviä kumppaneita, jotka seuraavat taluttajiaan mielellään, rennosti, löysällä narulla. Hevosille opetetaan arkipäivän käsittelyä helpottavia asioita.

Kurssin kesto n. 4 tuntia riippuen kurssilaisten määrästä ja edistymisestä.

 

1 tason tulee olla käytynä ennen 2 tason kurssia hevosen kanssa. 2 tason kurssille voi osallistua kuuntelijana, jos ei ole käynyt vielä 1 kurssia.

Hevosen maastakäsin kouluttamisen 2 tason kurssilla opetellaan mm.

  • hevosen koulutustermistöä
  • lisää siitä, miten hevosen luottamus ja kunnioitus ansaitaan
  • miten vältetään hevosen ongelmakäyttäytymistä
  • miten siitä koulutetaan pois
  • yleisimpiä kivun syitä, jotka aiheuttavat ongelmakäytöstä
  • erilaisia siedätysharjoituksia

Käytännön osuudessa harjoitellaan lisää erilaisia harjoituksia kunnoituksen ja luottamuksen ansaitsemiseksi sekä hevosen käsittelyn helpottamiseksi. Käytännönharjoituksissa tehdään myös erilaisia siedätysharjoituksia, joilla luottamusta saadaan vahvistettua ja pakoreaktion mahdollisuutta vähennettyä.

Kurssin kesto 3-4 tuntia riippuen hevosten määrästä ja edistymisestä.

Maastakäsittelykursseilla opit ymmärtämään hevostasi paremmin ja kouluttamaan sille uusia asioita!

Hevosen maastakäsin kouluttamisen kertauskurssi

Kertauskurssille voit osallistua, kun olet osallistunut aiemmin jollekin maastakäsittelykursseistamme joko kuuntelijana tai hevosen kanssa.

Kertauskurssilla nimensä mukaan kerrataan aiemmilla kursseilla opittua ja opetellaan mahdollisesti myös uutta. Kurssi muodostuu kurssilaisten mukaan. Harjoitellaan asioita, joissa heillä on eniten tarvetta. Lyhyesti teoriaa ja enemmän käytäntöä.

Kurssin kesto 2 tuntia.

Kurssien peruutusehdot

Nivalassa:

Hevosen kanssa osallistuvat: Voit perua kurssille osallistumisen kuluitta kahta viikkoa ennen. Jo maksamasi maksut palautetaan sinulle. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista  kurssi maksetaan kokonaisuudessaan. Muistathan silti perua, jotta emme odota sinua kurssille turhaan. Voit myös hankkia tilallesi toisen osallistujan.

Kuuntelijat: Peruutukset kolmea päivää aiemmin kuluitta.

Muualla kuin Nivalassa (järjestävä taho): Jos järjestät kurssin omalla paikkakunnallasi, huomioithan, että kurssi laskutetaan etukäteen ja sen voi perua kuluitta kahta viikkoa aiemmin tai sopimuksen mukaan.

Pääset mukaan maastakäsittelykurssille joko osallistumalla valmiiksi järjestetylle kurssille jossain päin Suomea tai järjestämällä itse sellaisen. Kurssin järjestämistä varten tarvitset hevosille vieraskarsinoita teorian ajaksi, tilan teoriaa varten (tallihuonekin käy) sekä aidatun alueen käytännönharjoituksille. Kysy tarjous kurssista mervi(at)hevostaitoakatemia.fi.

HIENO KOULUTUS 😃 Lämmin suositus tilata Mervi Pakola omalle tallille pitämään koulutusta 👌 Aurinkoniityllä pidetyt maastakäsittelykurssit oli todella tykätty ja hyvä kokonaisuus🤩 Kyllä kannatti järjestää!
😊
.
Mervillä on kannustava, positiivinen ja samalla täsmällinen tapa opettaa, mikä on erinomaisesti toimivaa, hevosystävällistä ja asiantuntevaa. Helppo ottaa vastaan🤗
.
Meillä oli ihana myönteinen, turvallinen ja kannustava ilmapiiri, ihania ihmisiä, Hevosten Ystäviä! ja niin ❤– hevosia.
.
Me kaikki voidaan suositella Merviä 🏆 
Minna