Hevosen maastakäsin kouluttaminen tasot 1 ja 2 verkkokurssina

185,00 

Hevosen maasta käsin kouluttamisen 1 ja 2 tasot löytyvät tästä samalta verkkokurssilta. Saat kurssit pakettina hieman edullisemmin.

Kurssin harjoitukset tähtäävät arjessa hyvinkäyttäytyvään ja rentoon hevoseen, jonka kanssa kommunikointi sujuu. Opit kursseilla myös, miten opetat hevoselle tehtäviä, joita arjessa tarvitaan.

Osasto:

Kuvaus

Tähän kurssiin on yhdistetty hevosen maastakäsin kouluttamisen molemmat verkkokurssit. Saat ne pakettina edullisemmin. 🙂

Kurssi sopii hevosihmisille, jotka haluavat tehdä arjesta hevosen kanssa helppoa, ongelmatonta, rentoa ja mukavaa yhdessä tekemistä. Hevosihmisille, jotka haluavat oppia ratkaisemaan ongelmia ja ylläpitämään hyvää käytöstä.

Ensimmäisen kurssin opeilla ratkaiset mm. seuraavia ongelmia: hevosen huono keskittyminen ihmiseen maastakäsin, jännittyneisyys, rauhattomuus, ympäristöön keskittyminen, kunnioituksen puute, ihmisen ”yli” käveleminen (eli ihmiselle tulee tarve väistää hevosta), huono talutuskäytös, rynniminen, omille teilleen lähteminen, pystyynhyppiminen talutuksessa, ohi kävely tai muuten liian nopeasti kulkeminen talutuksessa, paikoillaan seisominen, oviaukoista kulkeminen.

Ensimmäinen verkkokurssi pitää sisällään yksinkertaisia, helppoja ja erittäin hyödyllisiä maastakäsittelyharjoituksia, joita käytämme päivittäin hevosia käsitellessämme ja kouluttaessamme. Harjoitusten tavoite on luoda hevoseen hyvä suhde ja opettaa hevoselle hyviä käytöstapoja talutuksessa. Harjoituksilla voi myös korjata joitain käytösongelmia sekä välttää ongelmien muodostumista. Näillä harjoituksilla korjaamme suurimman osan maastakäsin ilmenevistä käytösongelmista hevosia kouluttaessamme. Kaikkiin yllä mainittuihin ongelmiin saat ratkaisun jo tältä yhdeltä kurssilta.

Sen lisäksi voit opettaa hevosen niinkin pitkälle, että se seuraa sinua jopa irti sekä seisoo paikoillaan irti. Löydät kurssilta ohjeet niihinkin.

Kurssilla opit mm.:

 • miten koulutat hevosesta hyväkäytöksisen talutuksessa
 • miten sinun tulee kouluttaa hevosta, jotta siitä saadaan rento ja ihmiseen keskittynyt
 • miten harjoitusten avulla saat luotua hevoseen hyvän suhteen, jossa hevonen voi kunnioittaa ja luottaa ihmiseen
 • miten opetat hevoselle uusia asioita
 • mitä eroja on herkän ja vähemmän herkän hevosen kouluttamisessa
 • kouluttamaan hevoselle narun päässä erilaisia tehtäviä
 • opettamaan hevoselle ihmisen tilan kunnioittamista
 • opettamaan hevosen seuraamaan sinua löysällä narulla ja jopa ilman naruja
 • mikä on paine ja miten sitä käytetään hevosen kouluttamisessa
 • miten hevonen opetetaan seisomaan rennosti paikoillaan

Toisella verkkokurssi opetellaan pidemmälle vietyjä harjoituksia maastakäsin hevosen kanssa.  Ensimmäisen kurssin harjoitusten avulla olet oppinut saavuttamaan rennon ja ihmiseen keskittyneen mielentilan hevoseltasi. Sen pohjalta on hyvä lähteä harjoittelemaan haastavempia harjoituksia hevosen kanssa. Näiden harjoitusten tarkoitus on auttaa sinua opettamaan hevosellesi arjessa hyödyllisiä taitoja.

Nämä harjoitukset auttavat ratkaisemaan mm. seuraavia haasteita: hevosen jäykkyys, hevonen ei osaa myödätä paineelle, hevonen nojaa painetta vasten, jännittyneisyys, huono keskittyminen ihmiseen, hevonen (tai sinä) ei osaa juoksutusta ja haluatte sen oppia, hevonen on jännittynyt uusissa tilanteissa, hevonen pitäisi opettaa ajolle tai ratsuksi ja sinun pitäisi oppia tekemään siedätysharjoitukset pohjalle oikein, haluat oppia lähettämään hevosen paikkoihin tai asioiden yli, hevosen luottamus ihmiseen tarvitsisi vielä työtä.

Tällä kurssilla opit kouluttamaan hevosellesi:

 • pään taivutuksen
 • takaosan väistön
 • etuosan väistön
 • ympyrälle lähettämisen ja siellä juoksuttamisen
 • siedätysharjoituksia

Näiden yksinkertaisten harjoitusten avulla pääset luomaan hyvän pohjan hevosen kanssa harrastamiseen ja kilpailemiseen. Voit myös ratkaista näiden avulla joitain hevosen kanssa ilmeneviä ongelmia. Mm. siedätysharjoituksilla on iso merkitys jokaisen hevosen elämässä. Niiden avulla saadaan lisättyä hevosen luottamusta ihmiseen myös sille oudoissa tilanteissa. Jos hevonen siedätetään eri asioihin, on sen kanssa toimiminen helpompaa uusissa ja jännittävissä tilanteissa tai erilaisten asioiden tullessa arjessa eteen. Kun hevonen tietää, mitä siltä toivotaan (ei pakoreaktiota, vaan rentoutta ja keskittymistä ihmiseen) ja sillä on hyviä kokemuksia erilaisista tilanteista, se pystyy suhtautumaan rennosti uusiinkin asioihin ja luottaa ihmiseen oudoissakin tilanteissa.

Juoksutusharjoituksen avulla saat opetettua minkä tahansa terveen hevosen juoksutukseen. Ilman avustajaa tai apuohjia. Lisäksi opit, miten hevoselle opetetaan lähettäminen. Voit käyttää lähettämistä eri esineiden yli tai eri paikkoihin.

Takaosan väistö taas on erinomainen hevosta rentouttava ja jumppaava harjoitus. Sen avulla voi myös opettaa pohkeen väistämistä. Käytän takaosan väistöä usein ennen selkään nousua, jos hevonen ei ole keskittynyt minuun tai on jännittynyt. Toimii siinä todella hyvin rentouttavana ja keskittymistä lisäävänä harjoituksena!

Etuosan väistöä voi hyödyntää saman asian opettamiseen selästä käsin. Pään taivutus taas opettaa hevosta myötäämään sivulle tulevaan paineeseen. Hevosen olisi hyvä osata myödätä paineelle jokaiseen suuntaan. Sen lisäksi sitä voi käyttää hevosen jumppamiseen, alustavana tehtävänä yhden ohjan pysähdykseen, rentouttavana tehtävänä sekä ohjalle myötäämisen opettamisessa.

Tavoitteena kursseilla on arjessa rennosti, luottavaisesti ja rauhallisesti hyvinkäyttäytyvä hevonen, jonka kanssa kommunikointi sujuu. Näillä opeilla pääset kohti ongelmatonta, hevosta ymmärtävää ja selkeää hevosen käsittelyä ja hevosarkea.

Tälläkin kurssilla on oma Facebook -ryhmänsä, jossa voit laittaa videoita ja kysymyksiä kurssin aiheisiin liittyen. Saat siis tukeni sitä kautta. 🙂 Materiaalit ovat käytössäsi vähintään vuoden. Kurssilla on videomateriaalia 4 tuntia ja lisäksi tekstejä.

Maastakäsittelyn 1 ja 2 kurssit ovat kaiken pohja. Näiden jälkeen voit jatkaa valitsemaasi suuntaan, joko nuoren hevosen koulutukseen ratsuksi tai ajolle, ravurista ratsuksi verkkokurssille tai muulle sinua kiinnostavalle kurssille.

Kurssipalautteita:

Anni: ”Siitä asti kun ostimme ensimmäisen ponimme, ajattelin, että jossain vaiheessa perehdyn enemmän maastakäsin työskentelyyn. Kuukaudet kuluivat ja koitti alkukesä ja tilanne, että ponin piti jäädä sairauslomalle jalkavamman vuoksi. Koko kevään olimme kamppailleet milloin minkäkin ongelman kanssa: taluttaessa poni ryösti ja pääsi karkuun jatkuvasti, meni just siihen suuntaan minne itse tahtoi, pysähteli silloin kun halusi. Eikä varsinkaan pysynyt paikoillaan, jos ei ollut heinäkasa turvan edessä.

Ponin jäädessä sairaslomalle, päätin vihdoin perehtyä maastakäsin työskentelyyn enemmän. Olinkin jo keväällä tutustunut Hevostaitoakatemian verkkokursseihin, niimpä ilmoittauduin Maastakäsin työskentelyn 1 ja 2 kursseille. Voin sanoa nyt jälkiviisaana että paljolta olisimme säästyneet, jos olisin käynyt nuo kurssit jo aiemmin. Kurssi tarjosi todella selkeät ja yksinkertaiset ohjeet sekä toimintamallit hevosen/ponin kanssa toimimiseen.

Ja mikä parasta, kävimme kursseja yhdessä lasteni kanssa ja saimme yhdessä oppia turvallisia ja johdonmukaisia työskentelytapoja.

Tällä hetkellä meillä on poni, joka taluttaessa kunnioittaa ihmisen tilaa, seisoo paikallaan ilman heinäkasaa, seuraa tarvittaessa vapaana, ylipäänsä on keskittynyt ihmiseen ilman ylimääräistä levottomuutta. 5-vuotias neitimme sanoo ponia taluttaessa että ”nyt saat rangaistuksen”, jos poni ei pysähdy saman tien kuin taluttaja. Ja rangaistus on peruutus. Ja se toimii. Voin sanoa että tuo peruutusharjoitus on ollut yksi tärkeimmistä treeneistä, jonka vuoksi olemme saaneet aivan eri yhteyden poniimme.

Voin suositella Mervi Pakolan maastakäsittelykursseja ihan jokaiselle, joka hevosten kanssa työskentelee. Niin selkeitä ja yksinkertaisia, mutta todella tarpeellisia neuvoja arkielämään hevosten kanssa toimiessa.”

Johanna: ”Osallistuin Hevostaito Akatemian ensimmäiselle verkkokurssille ja suosittelen ko. kurssia lämpimästi aivan jokaiselle. Ei ole väliä, onko hevonen nuori ja kokematon vai pitkälle koulutettu kisapeli, koska vaihtelu arjen rutiineissa piristää varmasti jokaista.

Tehtävät ja videot olivat erittäin selkeitä. Se, että videoilla tehtävät näytettiin kolmella eri hevosella, auttoi näkemään miten hevoset voivat reagoida eri tavalla ja täten ennen kuin itse lähti kokeilemaan tehtäviä, oli hyvät työkalut erilaisten reaktioiden varalle.

Mervin aktiivisuudelle täys kymppi. Hän on jaksanut koko kurssin ajan vastailla kysymyksiimme ja neuvoa jokaista, joka on jotain vinkkiä kaivannut. En olisi ikinä uskonut saavani näin hyvää palvelua ja neuvontaa verkkokurssilla.

Olen videoinut omia harjoituksia ja suosittelen sitä myös muille. Videoista on helpoin nähdä omat virheensä.
Omalla kohdalla videoilta paljastui, etten pidä omasta tilastani riittävästi huolta ja kun aloin kiinnittää tähän huomiota yhteistyö tuli entistä mukavammaksi.

Täällä myhäilee tyytyväinen nuoren hevosen omistaja. Kurssi oli takuulla joka euron arvoinen ja vielä paljon enemmänkin. ˂3 Kiitos Mervi ˂3  ”

Senja: ”Osallistuin Hevostaito Akatemian ensimmäiselle maastakäsin kouluttamisen verkkokurssille viime syksynä. Kurssin opetusvideot olivat selkeitä ja kaikki harjoitukset näytettiin alusta loppuun kolmen erilaisen hevosen kanssa. Opastus videoilla oli selkeää ja esitettyjä harjoituksia oli helppoa lähteä kokeilemaan itsekin käytännössä. Jos vastaan tuli ongelmia, apua pystyi kysymään matalalla kynnyksellä ja ratkaisua ongelmaan puitiin hyvässä hengessä. Tarvittaessa Mervi laittoi vastauksen yhteydessä lisää opastavia videoita.

Kurssille valitut harjoitukset olivat yksinkertaisia, mutta kuitenkin sellaisia, joita on helppo soveltaa arjen monissa eri tilanteissa. Itse yllätyin, miten moniin asioihin harjoituksilla voi vaikuttaa. Kurssin harjoituksia soveltamalla pystyin esimerkiksi vähentämään ponin hössötystä ruokintatilanteissa. Esimerkiksi ponin kiirehtiminen syömään on vähentynyt huomattavasti, eikä poni yritä kuopia ruokaa nähdessään niin usein kuin ennen, sillä sain kurssilta työkaluja, joilla voin korjata ponin käytöstä.

Harjoituksista on ollut erityisen paljon iloa taluttamistilanteissa. Sen lisäksi, että saimme neuvoa ja inspiraatiota erilaisiin harjoituksiin maastakäsin, poni ei enää yritä kävellä ohitseni, vaan kulkee pääosin rentona ja kuuliaisena takanani. Paikallaan seisominenkin sujuu huomattavasti paremmin kuin ennen ja poni pysähtyy silloin kuin minäkin. Kurssilta sain myös eväitä tilanteisiin, joissa ponia jännittää tai ympäristö on muutoin kiinnostavampi kuin minä. Näin ollen ponin kanssa toimiminen on turvallisempaa ja miellyttävämpää kummallekin.

Voin suositella kurssia lämpimästi ihan jokaiselle hevosten kanssa toimivalle, sillä kurssi auttaa ymmärtämään, miten hevonen oppii ja miten sitä kannattaa lähteä opettamaan sekä miten jo opittua käytöstä voidaan lähteä korjaamaan. Lisäksi kurssin tehtävät sopivat kaikenlaisille hevosille. Varoitan, arkesi hevosten kanssa saattaa muuttua helpommaksi kurssin jälkeen! Kiitos Mervi, olet mahtava!”

Minna: ”Kiitos Mervi kursseista, tykkäsin tosi paljon! Olen vuosien saatossa seurannut monenlaisia hevosen kouluttajia työssään ja poiminut niistä parhaat vinkit omaan työhöni ja harrastukseeni. Kaikkia ajatuksia en ole ostanut tai purematta niellyt: osa kouluttaa hevosia aika rajulla tyylillä, ensin säikäytetään ja sitten siedätetään. Jotkut taas ison kukkahatun ja namiämpärin kanssa antavat hirveän paljon vapauksia hevoselle. Sinun tapasi kouluttaa tuntuu mielestäni tähän astisista sopivimmalla, selkeä ja toimiva systeemi jossa ei ole mitään liikaa tai liian vähän. Vanhan rakkaan nyt jo taivaslaitumilla seikkailevan ruunani kanssa meillä oli sellainen yhteys ja luottamus että opetin sille paljon asioita vähän kuin vahingossa, molemmat vain luonnostaan ymmärrettiin mitä tehdään. Nyt kun minulle on tulossa kaksivuotias pikkuviikari, on kouluttamiseen paneuduttava huolellisemmin. Näistä kursseista on varmasti meille iso apu. Kiitos!  ”

Elina: ”Mervin kurssilta sain jotain, mitä olen kaivannut koko hevosen omistajuuden aikani. Vaikka minulla on ollut ihania ihmisiä ympärilläni neuvomassa, nyt sain hevosen kanssa tehtäville asioille vankat perustelut.

Mervi selitti ja näytti videoiden avulla todella ymmärrettävästi, vieläpä erilaisilla hevosilla, miten luottamusta ja kunnioitusta rakennetaan niin, että hevosen kanssa on turvallista olla. Huippua oli myös se, että me kurssilaiset saimme kysyä kaikesta, mikä hevosten kanssa mietitytti.

Opin paljon toistenkin kysymyksistä ja Mervin aina niin selkeistä ja ymmärrettävistä vastauksista. Suosittelen kurssia lämpimästi!”