Hevosen kouluttaminen

Koulutan:

 • lännenratsuja, kouluratsuja, harrasteratsuja
 • entisistä ravureista ratsuja
 • ongelmahevosia
 • nuoria hevosia ratsuksi

Tavoitteena kaikessa koulutuksessa on rento ja luottavainen hevonen. Hevonen, joka haluaa työskennellä ihmisen kanssa ja ymmärtää, mitä siltä pyydetään. Kun perusta on kunnossa, voidaan hevoselta vaatia myös vaativampia koulu- tai lännenratsastuksen liikkeitä. Myös arjen sujuvuus, helppous ja turvallisuus ovat yksi tekijä, johon koulutuksessa kiinnitetään huomiota.

Koulutustapani pohjautuu alunperin lännenratsastukseen ja luonnolliseen hevosmiestaitoon. Siihen oman lisänsä on tuonut eläinten koulutus- ja käyttäytymistieteen, hevosen biomekaniikan opiskelu sekä valmentautuminen ja kisaaminen kouluratsastuksessa. Lajien hyviä puolia yhdistelemällä olen löytänyt pehmeän ja tehokkaan tavan kouluttaa hevosia ja ratsastaa hevosten hyvinvointia ja terveyttä tukevasti.

Koulutukseen sisältyy hevosen täysihoito. Halutessaan omistaja voi tilata hevoselle lisäksi myös hyvinvointipalveluita, kuten hierontaa, BEMER® Vet tai laserhoitoja.

Koulutukseen tulevan hevosen tulee olla terve, rokotettu ja madotettu. Myös vakuutus on suositeltava.

Hevosta koulutetaan 4 krt /viikossa. Omistajan halutessa 3 krt viikossa (näille myös alennettu hinta).

 

Koulutuksen hinta:

 • Hevosen koulutus 950€/ 4 viikkoa
 • Hevosen koulutus 3 krt/viikossa 830€/ 4 viikkoa
 • Hevosen koulutus 500€/ 2 viikkoa
 • Hevosen koulutus 290€/ viikko
 • Lastauskoulutus 1 viikko 350€/ viikko (hintaero, koska tarvitaan kaksi kouluttajaa)
 • Lastauskoulutus 2 viikkoa 560€/ 2 viikkoa

Hevosen hyvinvointipaketti

Voit tuoda hevosesi meille kuntoutukseen tai koulutukseen ja helliä sitä hyvinvointipaketilla. Tuemme hevosesi hyvinvointia tai erilaisista vammoista tms. paranemista eläinlääkärin ohjeiden mukaan. Hevosesi saa tällöin terveyttään tukevaa liikuntaa ja hoitoja. Samalla sille voidaan opettaa uusia asioita, korjata ongelmakäytöstä tai sitä voidaan läpiratsastaa. Voimme hyödyntää Bemerin lisäksi muita laitehoitoja ja Equibandia hevosen kuntouttamisessa tai hyvinvoinnin ylläpidossa. 

Hintaan sisältyy

 • hevosen liikutus tai koulutus sille sopivalla tavalla 3-4 krt viikossa
 • 1-2 hevosen hieronnan sille sopivalla hoitomuodolla per kk
 • Bemer Horse Set -hoidot ennen jokaista liikutuskertaa
 • Laserhoidot tarvittaessa Theralux Touch 3B tason laserilla
 • Flexineb ® -hoidot
 • täyshoito tallillamme

Hyvinvointipaketin hinta 1190 € / 4 viikkoa

”Hevoseni Viola lähti Merville koulutukseen, koska minulla oli sen kanssa monenlaisia ongelmia. Se esimerkiksi ryntäili ja hyppi pystyyn taluttaessani sitä, jännittyi pienistäkin asioista ja vastusteli juoksuttaessa sekä maastakäsittelyharjoituksia tehdessä.
.
Koulutuksen aikana selvisikin syitä hevosen käytökseen. Violan selästä löytyi kipeitä kohtia. Selän kipuilu saattoi osittain johtua viallisesta satulasta. Olin todella tyytyväinen, että Mervi huomasi satulan viat ja satula vaihdettiin.
.
Mervi kuntoutti Violan selkää hieronnalla ja jumppaamalla sitä liikkeessä pari viikkoa. Tämän jälkeen päästiin jatkamaan koulutusta myös selästä käsin.
.
Selkäkipujen lisäksi Violan uloste oli hyvin vetistä. Vetiseen ulosteeseen löydettiin apu Mervin ehdottamasta eliminaatiodieetistä. Kävimme myös tutkimassa Violan hiekan varalta Mervin vinkistä, mutta hiekkaa ei onneksi löytynyt.
.
Eliminaatiodieetin aikana hevosen käytös muuttui selvästi parempaan suuntaan ja ilmekin muuttui tyytyväisemmäksi. Kun hevosen ruokavalioon kokeiltiin eliminaatiodieetin jälkeen ruokia, huononivat sekä lanta että käytös, joten tulimme siihen tulokseen, että hevosella on ruoka-aineallergioita. Violan palattua kotiin sille on löytynyt jo kaksi ruoka-ainetta, joista ei ole tullut ikäviä suolisto-oireita, joten Violan tilanne paranee vähitellen.
.
Violan lastaamisessa traileriin on aina ollut haasteita. Klinikalle hiekkakuviin lähtiessä Viola karkasi lastaustilanteessa useita kertoja. Jouduin melkein perumaan klinikka-ajan, mutta onneksi klinikalla oltiin ymmärtäväisiä ja saimme tulla myöhässä. Päädyttiin sitten lisäämään lastauskoulutus Violan koulutusohjelmaan.
.
Lastauskoulutuksen jälkeen pääsin itse kokeilemaan lastausta ja olin todella hämmästynyt, miten helposti Viola meni traileriin. Sain sen pienen harjoittelun jälkeen yksin lähettämällä kyytiin. Ero edelliseen kertaan verrattuna oli mahtava. Nyt kotonakin Viola on mennyt heti ensimmäisellä yrittämällä traileriin! Ihanaa!
.
Hevosen huonon käytöksen vuoksi olin alkanut arkailla sitä ja alkuun maastakäsittely Mervin luonakin tuntui jännittävältä. Vaikka matkaa koulutuspaikalle tulikin 350 km, kävin ahkerasti hakemassa oppia hevoseni kanssa. Olipa mukava huomata, kuinka hevonen alkoi muuttua levollisemmaksi ja ongelmattomaksi.
.
Eräällä kerralla, kun maastakäsittelyharjoitukset sujuivat hyvin kentällä, Mervi kehotti meitä lähtemään maastoon kävelemään. Olin varma, että Viola karkaa minulta monta kertaa, mutta lenkki menikin todella rauhallisesti, täysin ongelmitta.
.
Mervi myös ratsutti hevosta käytöskoulutuksen lisäksi. Siinäkin hevonen muuttui paljon levollisemmaksi ja kevyemmäksi ratsastaa. Suoliston oireilu näkyi välillä ratsastuksessa, joten hevosen kanssa edettiin sen olotilaa kuunnellen. Viola ehti opetella pohkeenväistöjä, hieman avotaivutuksia, eteenalas oikeinpäin ja rennosti liikkumista. Tavoitteena kaikessa oli mielellään ja rennosti liikkuva hevonen, koska taustalla oli suoliston ja selän kipuilu.
.
Olin jo kovin turhautunut hevoseni kanssa sen ongelmallisen käytöksen vuoksi. Koulutuksen aikana saimme kuitenkin monipuolisesti apua ongelmiimme ja neuvoja hevosen terveyden suhteen. Hevonen kehittyi selvästi parempaan suuntaan ja sain itse valtavasti oppia jatkoa varten.
.
Voin erittäin lämpimästi suositella Mervin palveluita.”
Ria ja Viola