Hevosen kengityskoulu

Eikö hevosesi osaa käyttäytyä hyvin kengitystilanteessa? Tai onko sinulla nuori hevonen, joka pitäisi valmistella ensimmäiseen kengitykseensä?

Tämä verkkokurssi sopii sinulle, jos sinulla on

  • nuori hevonen, joka pitäisi valmistella ensimmäiseen kengitykseensä
  • kengitysongelmainen hevonen, jonka haluat uudelleen kouluttaa

Tämän kurssin käytyäsi osaat kouluttaa hevosen kengitykseen. Kurssilla käydään niin nuoren hevosen opettaminen kengitykseen kuin kengitysongelmaisenkin uudelleen koulutus.

Jos nuoren hevosesi kengityskoulutus on ajankohtaista, tämä on verkkokurssi sinulle tueksi hyvien tapojen ja rennon suhtautumisen opettamiseen heti alusta alkaen. Näillä ohjeilla vältät ongelmia, joita joutuisit korjaamaan myöhemmin.

Tai jos sinulle on hevonen, joka ei osaa käyttäytyä hyvin kengityksessä, tältä kurssilta saat vinkit ongelmakäytöksen korjaamiseen ja rentouden saavuttamiseen.

Huom! Jos hevosella on ongelmia kengityksessä, tarkista ensin, että kipu ei ole ongelmien syynä. Erityisesti ongelman ollessa hankala, on erittäin todennäköistä, että syynä onkin kipu. Silloin täytyy ensin löytää ja hoitaa kip Jos taustalla onkin opittu tapa tai jo hoidettu kipu, asteittainen koulutus auttaa. Siihen saat ohjeet tältä kurssilta.

Tästä kurssista kengittäjäkin kiittää!

Tällaista tekemistä kurssilla näet:

Meillä on ollut IC -tamma, varsa 2.9 lähtien. Mari on syntynyt 10/22. Meille tullessaan se ei antanut harjata itseään eikä varsinkaan jalkoja, puhumattakaan niiden nostamisesta esim kavioiden puhdistamista varten, ei antanut käydä tunnustelemalla jalkoja läpi ollenkaan. Potki voimalla kohti.
En saanut edes riimulla nostettua takajalkoja.

Sitten, kävin ensin teidän maastakäsittelykurssin ja sen jälkeen kengityskoulun.

Tänään oli kengityskoulun neljäs päivä ja olemme siinä vaiheessa että etujalat Mari nostaa merkistä hienosti, antaa puhdistaa ne ja antaa laittaa jalkojen väliin niin kuin kengitystilanteessa, seisoan rauhassa paikoillaan.

Takajalkojen harjaaminen ja käsin läpikäyminen sujui jo eilen ja tänään rohkenin nostaa käsin takajalat! Mieletöntä! Tämä kurssi on auttanut minua ja hevosta käsittämättömän paljon, sekä myöskin jo isompia lapsiani hevosen palkkaamiseen. Kurssi oli meidän pelastus ja treenit jatkuu yhä. Kiitos hyvästä kurssista, en olisi koskaan uskonut miten nopeasti se rupeaisi auttamaan.

Salla ja Mari

Tässä kurssilla esiintyvälle kengitysongelmaiselle on jo opetettu jalan nosto pyynnöstä ja lähdetty siedättämään kengän naputukseen sen ollessa jalassa. Kurssilla videoissa on vielä ääniraita, jossa selitetään, mitä tehdään. Tällä kurssilla hyödynnetään ruokapalkkaa hevosten kouluttamisessa.

Materiaalit ovat käytössäsi vuoden! Voit myös liittyä kurssiryhmään Facebookissa. Voit esittää siellä kysymyksiä ja lähettää halutessasi videoita, joiden avulla tuen teitä hevosten koulutuksessa.

Jos hevonen ei seiso paikoillaan käytävällä, kannattaa ensin opettaa se maastakäsittelykurssiemme ohjeilla.

Kengityskoulu verkkokurssi sisältää lähes 3 tuntia videomateriaalia kahden eri hevosen koulutuksesta.

Tässä videolla näet ennen jälkeen tilanteet kurssilla esiintyvästä kengitysongelmaisesta hevosesta, nuoresta orista nimeltään Topi.

Kuinka voikaan olla ylpeä pienestä hevosestaan, joka ensimmäisessä kengityksessä seisoo kuin vanha tekijä.

Kyseessä on nyt 5-vuotiaaksi kääntynyt PRE-tamma, joka on tullut minulle 1,5 vuotta sitten lähes käsittelemättömänä. Ainakaan kavioita ei ollut koskaan vuoltu, liekkö nostettukaan.

Näin sitä tämmöinen tavallinen tumpelokin saa hevosesta yhteiskuntakelpoisen, kun saa hyviä neuvoja. Kiitos Mervi Pakola!

Kaisu

Kuka kurssilla opettaa?

Kurssilla opettaa hevoskouluttaja, hevostaitokouluttaja, hevoshieroja Mervi Pakola Hevostaito Akatemiasta sekä kengittäjä, hevostaitokouluttaja Elina Hautala. Mervillä on koulutus- ja kuntoutuskeskus hevosille Nivalassa, Pohjois-Pohjanmaalla. Tutustu Mervin koulutustaustaan täällä https://hevostaitoakatemia.fi/koulutuksemme/kouluttajat/  Ja Elinaan täällä https://kengityskoulutus.fi/

Olen todella onnellinen että ostin tämän kurssin! Sen lisäksi molemmat maastakäsittely kurssit ovat käytössä.

Meillä oli tilanne se, että isot tytöt ovat kovin raskaat olleet kengittää. Jouduttiin vaihtamaan ihana kengittäjä toiseen ja 1 huono kokemus uuden kengittäjän kanssa johti siihen, että ei meinannut enää toiselta saada edes kavioita puhdistettua itse.

Seuraavan kengittäjän löytäminenkään ei ollut helppoa, kun moni ei luvannut kengittää näin isoja, kun kengän koot ovat 9 ja 10 sitten löytyi uusi ihana kengittäjä ja pohdimme kengityshäkin rakentamista sillä tyttöjen ongelma on se, että jalat väsyy suuresta painosta johtuen.

Ensin piti tietysti harjoitella ihan jo häkkiin menemistä ja siellä olemista, sitten jalkojen kiinni laittamista… Mutta saatiin kehuja kengittäjältä ja itsekin mieli on helpottunut kun kaviot saadaan tehtyä kunnolla.

Treenaamista jatketaan, mutta hevosillekin jäi taas hyvä mieli hommasta niin se on paras asia. Ei oikeesti ehditty harjoittelemaan montaa kertaan, mutta kun opit on hyvät niin hommat sujuu. Kiitos !

Katri