Hevosen maastakäsin kouluttaminen 1 verkkokurssi

98,00 

Maastakäsittelyn ensimmäinen verkkokurssi pitää sisällään yksinkertaisia, helppoja ja erittäin hyödyllisiä maastakäsittelyharjoituksia, joita käytämme päivittäin hevosia käsitellessämme ja kouluttaessamme. Harjoitusten tavoite on luoda hevoseen hyvä suhde ja opettaa hevoselle hyviä käytöstapoja talutuksessa. Harjoituksilla voi myös korjata joitain käytösongelmia sekä välttää ongelmien muodostumista. Näillä harjoituksilla korjaamme suurimman osan maastakäsin ilmenevistä käytösongelmista hevosia kouluttaessamme.

Osasto:

Kuvaus

Kurssi sopii hevosihmisille, jotka haluavat tehdä arjesta hevosen kanssa helppoa, ongelmatonta, rentoa ja mukavaa yhdessä tekemistä. Hevosihmisille, jotka haluavat oppia ratkaisemaan ongelmia ja ylläpitämään hyvää käytöstä.

Ensimmäisen kurssin opeilla ratkaiset mm. seuraavia ongelmia: hevosen huono keskittyminen ihmiseen maastakäsin, jännittyneisyys, rauhattomuus, ympäristöön keskittyminen, kunnioituksen puute, ihmisen ”yli” käveleminen (eli ihmiselle tulee tarve väistää hevosta), huono talutuskäytös, rynniminen, omille teilleen lähteminen, pystyynhyppiminen talutuksessa, ohi kävely tai muuten liian nopeasti kulkeminen talutuksessa, paikoillaan seisominen, oviaukoista kulkeminen.

Ensimmäinen verkkokurssi pitää sisällään yksinkertaisia, helppoja ja erittäin hyödyllisiä maastakäsittelyharjoituksia, joita käytämme päivittäin hevosia käsitellessämme ja kouluttaessamme. Harjoitusten tavoite on luoda hevoseen hyvä suhde ja opettaa hevoselle hyviä käytöstapoja talutuksessa. Harjoituksilla voi myös korjata joitain käytösongelmia sekä välttää ongelmien muodostumista. Näillä harjoituksilla korjaamme suurimman osan maastakäsin ilmenevistä käytösongelmista hevosia kouluttaessamme. Kaikkiin yllä mainittuihin ongelmiin saat ratkaisun jo tältä yhdeltä kurssilta.

Sen lisäksi voit opettaa hevosen niinkin pitkälle, että se seuraa sinua jopa irti sekä seisoo paikoillaan irti. Löydät kurssilta ohjeet niihinkin.

Rentous on yksi tärkeimpiä asioita hevosia käsitellessä ja kouluttaessa. Ensimmäisellä kurssilla opit myös, mitä asioita pitää ottaa huomioon, jotta hevosesta voidaan kouluttaa rento ja rauhallinen kumppani. Sellainen, joka haluaa tehdä asioita kanssasi.

Kurssi sisältää käytännönharjoituksia erilaisten hevosten kanssa sekä lyhyen teorian hevosen kouluttamisesta. Hevosen kouluttaminen on helppoa, kun on selkeät ja yksinkertaiset ohjeet mitä, miten ja miksi.

Kurssilla opit mm.:

 • miten koulutat hevosesta hyväkäytöksisen talutuksessa
 • miten sinun tulee kouluttaa hevosta, jotta siitä saadaan rento ja ihmiseen keskittynyt
 • miten harjoitusten avulla saat luotua hevoseen hyvän suhteen, jossa hevonen voi kunnioittaa ja luottaa ihmiseen
 • miten opetat hevoselle uusia asioita
 • mitä eroja on herkän ja vähemmän herkän hevosen kouluttamisessa
 • kouluttamaan hevoselle narun päässä erilaisia tehtäviä
 • opettamaan hevoselle ihmisen tilan kunnioittamista
 • opettamaan hevosen seuraamaan sinua löysällä narulla ja jopa ilman varusteita
 • mikä on paine ja miten sitä käytetään hevosen kouluttamisessa
 • miten hevonen opetetaan seisomaan rennosti paikoillaan maastakäsin
 • miten hevonen opetetaan kulkemaan oviaukosta rauhallisesti ilman ryntäämistä

Voit myös kysyä minulta neuvoja kurssia varten luodussa Facebook-ryhmässä. Sitä kautta on myös helppo lähettää videoita, joiden avulla pystyn auttamaan paremmin. Materiaalit ovat käytössäsi vähintään vuoden! Kurssilla on videomateriaalia 2 h ja lisäksi tekstejä.

Tämän kurssin jälkeen kannattaa jatkaa maastakäsittelyn 2 tason kurssille, jossa opit pidemmälle vietyjä harjoituksia hevosten kanssa maastakäsin. Harjoituksia, jotka helpottavat arkea aina vain pidemmälle ja, joita tarvitaan eri tilanteissa hevosen kanssa.

Kurssipalautteita:

Johanna: ”Osallistuin Hevostaito Akatemian ensimmäiselle verkkokurssille ja suosittelen ko. kurssia lämpimästi aivan jokaiselle. Ei ole väliä, onko hevonen nuori ja kokematon vai pitkälle koulutettu kisapeli, koska vaihtelu arjen rutiineissa piristää varmasti jokaista.

Tehtävät ja videot olivat erittäin selkeitä. Se, että videoilla tehtävät näytettiin kolmella eri hevosella, auttoi näkemään miten hevoset voivat reagoida eri tavalla ja täten ennen kuin itse lähti kokeilemaan tehtäviä, oli hyvät työkalut erilaisten reaktioiden varalle.

Mervin aktiivisuudelle täys kymppi. Hän on jaksanut koko kurssin ajan vastailla kysymyksiimme ja neuvoa jokaista, joka on jotain vinkkiä kaivannut. En olisi ikinä uskonut saavani näin hyvää palvelua ja neuvontaa verkkokurssilla.

Olen videoinut omia harjoituksia ja suosittelen sitä myös muille. Videoista on helpoin nähdä omat virheensä.
Omalla kohdalla videoilta paljastui, etten pidä omasta tilastani riittävästi huolta ja kun aloin kiinnittää tähän huomiota yhteistyö tuli entistä mukavammaksi.

Täällä myhäilee tyytyväinen nuoren hevosen omistaja. Kurssi oli takuulla joka euron arvoinen ja vielä paljon enemmänkin. ˂3 Kiitos Mervi ˂3  ”

Senja: ”Osallistuin Hevostaito Akatemian ensimmäiselle maastakäsin kouluttamisen verkkokurssille viime syksynä. Kurssin opetusvideot olivat selkeitä ja kaikki harjoitukset näytettiin alusta loppuun kolmen erilaisen hevosen kanssa. Opastus videoilla oli selkeää ja esitettyjä harjoituksia oli helppoa lähteä kokeilemaan itsekin käytännössä. Jos vastaan tuli ongelmia, apua pystyi kysymään matalalla kynnyksellä ja ratkaisua ongelmaan puitiin hyvässä hengessä. Tarvittaessa Mervi laittoi vastauksen yhteydessä lisää opastavia videoita.

Kurssille valitut harjoitukset olivat yksinkertaisia, mutta kuitenkin sellaisia, joita on helppo soveltaa arjen monissa eri tilanteissa. Itse yllätyin, miten moniin asioihin harjoituksilla voi vaikuttaa. Kurssin harjoituksia soveltamalla pystyin esimerkiksi vähentämään ponin hössötystä ruokintatilanteissa. Esimerkiksi ponin kiirehtiminen syömään on vähentynyt huomattavasti, eikä poni yritä kuopia ruokaa nähdessään niin usein kuin ennen, sillä sain kurssilta työkaluja, joilla voin korjata ponin käytöstä.

Harjoituksista on ollut erityisen paljon iloa taluttamistilanteissa. Sen lisäksi, että saimme neuvoa ja inspiraatiota erilaisiin harjoituksiin maastakäsin, poni ei enää yritä kävellä ohitseni, vaan kulkee pääosin rentona ja kuuliaisena takanani. Paikallaan seisominenkin sujuu huomattavasti paremmin kuin ennen ja poni pysähtyy silloin kuin minäkin. Kurssilta sain myös eväitä tilanteisiin, joissa ponia jännittää tai ympäristö on muutoin kiinnostavampi kuin minä. Näin ollen ponin kanssa toimiminen on turvallisempaa ja miellyttävämpää kummallekin.

Voin suositella kurssia lämpimästi ihan jokaiselle hevosten kanssa toimivalle, sillä kurssi auttaa ymmärtämään, miten hevonen oppii ja miten sitä kannattaa lähteä opettamaan sekä miten jo opittua käytöstä voidaan lähteä korjaamaan. Lisäksi kurssin tehtävät sopivat kaikenlaisille hevosille. Varoitan, arkesi hevosten kanssa saattaa muuttua helpommaksi kurssin jälkeen! Kiitos Mervi, olet mahtava!”

Minna: ”Kiitos Mervi kursseista, tykkäsin tosi paljon! Olen vuosien saatossa seurannut monenlaisia hevosen kouluttajia työssään ja poiminut niistä parhaat vinkit omaan työhöni ja harrastukseeni. Kaikkia ajatuksia en ole ostanut tai purematta niellyt: osa kouluttaa hevosia aika rajulla tyylillä, ensin säikäytetään ja sitten siedätetään. Jotkut taas ison kukkahatun ja namiämpärin kanssa antavat hirveän paljon vapauksia hevoselle. Sinun tapasi kouluttaa tuntuu mielestäni tähän astisista sopivimmalla, selkeä ja toimiva systeemi jossa ei ole mitään liikaa tai liian vähän. Vanhan rakkaan nyt jo taivaslaitumilla seikkailevan ruunani kanssa meillä oli sellainen yhteys ja luottamus että opetin sille paljon asioita vähän kuin vahingossa, molemmat vain luonnostaan ymmärrettiin mitä tehdään. Nyt kun minulle on tulossa kaksivuotias pikkuviikari, on kouluttamiseen paneuduttava huolellisemmin. Näistä kursseista on varmasti meille iso apu. Kiitos!  ”

Elina: ”Mervin kurssilta sain jotain, mitä olen kaivannut koko hevosen omistajuuden aikani. Vaikka minulla on ollut ihania ihmisiä ympärilläni neuvomassa, nyt sain hevosen kanssa tehtäville asioille vankat perustelut.

Mervi selitti ja näytti videoiden avulla todella ymmärrettävästi, vieläpä erilaisilla hevosilla, miten luottamusta ja kunnioitusta rakennetaan niin, että hevosen kanssa on turvallista olla. Huippua oli myös se, että me kurssilaiset saimme kysyä kaikesta, mikä hevosten kanssa mietitytti.

Opin paljon toistenkin kysymyksistä ja Mervin aina niin selkeistä ja ymmärrettävistä vastauksista. Suosittelen kurssia lämpimästi!”