Hevosen maastakäsin kouluttaminen 1 verkkokurssi

98,00 

Eikö arki hevosesi kanssa suju helposti ja ongelmattomasti?

Maastakäsittelyn ensimmäisen verkkokurssin tavoite on opettaa sinulle taitoja, joilla voit

 • opettaa hevoselle hyviä käytöstapoja talutuksessa
 • luoda hyvän suhteen hevoseen

Harjoituksilla voit myös

 • korjata joitain käytösongelmia
 • välttää ongelmien muodostumista

Näillä harjoituksilla korjaamme suurimman osan maastakäsin ilmenevistä käytösongelmista ongelmallisia hevosia hevostilallamme kouluttaessamme!

Osasto:

Kuvaus

Eikö arki hevosesi kanssa suju helposti ja ongelmattomasti?

Maastakäsittelyn ensimmäisen verkkokurssin tavoite on opettaa sinulle taitoja, joilla voit

 • opettaa hevoselle hyviä käytöstapoja talutuksessa
 • luoda hyvän suhteen hevoseen

Harjoituksilla voit myös

 • korjata joitain käytösongelmia
 • välttää ongelmien muodostumista

Näillä harjoituksilla korjaamme suurimman osan maastakäsin ilmenevistä käytösongelmista ongelmallisia hevosia hevostilallamme kouluttaessamme!

Elinan palaute: ”Mervin kurssilta sain jotain, mitä olen kaivannut koko hevosen omistajuuden aikani. Vaikka minulla on ollut ihania ihmisiä ympärilläni neuvomassa, nyt sain hevosen kanssa tehtäville asioille vankat perustelut.

Mervi selitti ja näytti videoiden avulla todella ymmärrettävästi, vieläpä erilaisilla hevosilla, miten luottamusta ja kunnioitusta rakennetaan niin, että hevosen kanssa on turvallista olla. Huippua oli myös se, että me kurssilaiset saimme kysyä kaikesta, mikä hevosten kanssa mietitytti.

Opin paljon toistenkin kysymyksistä ja Mervin aina niin selkeistä ja ymmärrettävistä vastauksista. Suosittelen kurssia lämpimästi!”

Kenelle kurssi sopii?

Hevosihmisille, jotka haluavat

 • tehdä arjesta hevosen kanssa helppoa, ongelmatonta, rentoa ja mukavaa yhdessä tekemistä.
 • oppia ratkaisemaan ongelmia ja ylläpitämään hyvää käytöstä.

Kurssin jälkeen osaat:

 • kouluttaa hevosesta hyväkäytöksisen talutuksessa
 • käsitellä hevosta niin, että saat sen rentoutumaan
 • opettaa hevosta keskittymään ihmiseen ympäristön ärsykkeiden sijaan
 • luoda hevoseen hyvän suhteen, jossa hevonen voi kunnioittaa ja luottaa ihmiseen
 • eron herkän ja ei-herkän hevosen kouluttamisessa
 • opettaa hevoselle ihmisen tilan kunnioittamista
 • opettaa hevosen seuraamaan sinua löysällä narulla ja jopa ilman varusteita
 • paineen merkityksen ja sen, miten sitä käytetään hevosen kouluttamisessa

Minna: ”Kiitos Mervi kursseista, tykkäsin tosi paljon!

Olen vuosien saatossa seurannut monenlaisia hevosen kouluttajia työssään ja poiminut niistä parhaat vinkit omaan työhöni ja harrastukseeni. Kaikkia ajatuksia en ole ostanut tai purematta niellyt: osa kouluttaa hevosia aika rajulla tyylillä, ensin säikäytetään ja sitten siedätetään. Jotkut taas ison kukkahatun ja namiämpärin kanssa antavat hirveän paljon vapauksia hevoselle.

Sinun tapasi kouluttaa tuntuu mielestäni tähän astisista sopivimmalla, selkeä ja toimiva systeemi jossa ei ole mitään liikaa tai liian vähän. Vanhan rakkaan nyt jo taivaslaitumilla seikkailevan ruunani kanssa meillä oli sellainen yhteys ja luottamus että opetin sille paljon asioita vähän kuin vahingossa, molemmat vain luonnostaan ymmärrettiin mitä tehdään. Nyt kun minulle on tulossa kaksivuotias pikkuviikari, on kouluttamiseen paneuduttava huolellisemmin.

Näistä kursseista on varmasti meille iso apu. Kiitos!  ”

Mitä kurssilla on?

 • käytännönharjoituksia kolmen erilaisen hevosen kanssa
 • lyhyen teorian hevosen kouluttamisesta
 • selkeät ja yksinkertaiset ohjeet mitä, miten ja miksi.
 • hevosia, joille vasta opetetaan kurssin tehtäviä eli kurssi ei sisällä pelkästään valmiita hevosia.

Voit kysyä kouluttajalta neuvoja kurssia varten luodussa Facebook-ryhmässä. Sitä kautta on helppo lähettää videoita, joiden avulla auttaminen on helpompaa. Materiaalit ovat käytössäsi vähintään vuoden! Kurssilla on videomateriaalia 2 h ja lisäksi tekstejä.

Senja: ”Osallistuin Hevostaito Akatemian ensimmäiselle maastakäsin kouluttamisen verkkokurssille viime syksynä. Kurssin opetusvideot olivat selkeitä ja kaikki harjoitukset näytettiin alusta loppuun kolmen erilaisen hevosen kanssa. Opastus videoilla oli selkeää ja esitettyjä harjoituksia oli helppoa lähteä kokeilemaan itsekin käytännössä. Jos vastaan tuli ongelmia, apua pystyi kysymään matalalla kynnyksellä ja ratkaisua ongelmaan puitiin hyvässä hengessä. Tarvittaessa Mervi laittoi vastauksen yhteydessä lisää opastavia videoita.

Kurssille valitut harjoitukset olivat yksinkertaisia, mutta kuitenkin sellaisia, joita on helppo soveltaa arjen monissa eri tilanteissa. Itse yllätyin, miten moniin asioihin harjoituksilla voi vaikuttaa. Kurssin harjoituksia soveltamalla pystyin esimerkiksi vähentämään ponin hössötystä ruokintatilanteissa. Esimerkiksi ponin kiirehtiminen syömään on vähentynyt huomattavasti, eikä poni yritä kuopia ruokaa nähdessään niin usein kuin ennen, sillä sain kurssilta työkaluja, joilla voin korjata ponin käytöstä.

Harjoituksista on ollut erityisen paljon iloa taluttamistilanteissa. Sen lisäksi, että saimme neuvoa ja inspiraatiota erilaisiin harjoituksiin maastakäsin, poni ei enää yritä kävellä ohitseni, vaan kulkee pääosin rentona ja kuuliaisena takanani. Paikallaan seisominenkin sujuu huomattavasti paremmin kuin ennen ja poni pysähtyy silloin kuin minäkin. Kurssilta sain myös eväitä tilanteisiin, joissa ponia jännittää tai ympäristö on muutoin kiinnostavampi kuin minä. Näin ollen ponin kanssa toimiminen on turvallisempaa ja miellyttävämpää kummallekin.

Voin suositella kurssia lämpimästi ihan jokaiselle hevosten kanssa toimivalle, sillä kurssi auttaa ymmärtämään, miten hevonen oppii ja miten sitä kannattaa lähteä opettamaan sekä miten jo opittua käytöstä voidaan lähteä korjaamaan. Lisäksi kurssin tehtävät sopivat kaikenlaisille hevosille.

Varoitan, arkesi hevosten kanssa saattaa muuttua helpommaksi kurssin jälkeen!

Kiitos Mervi, olet mahtava!”