Hevosen maastakäsin kouluttaminen 2 verkkokurssi

98,00 

Toinen verkkokurssi hevosen maastakäsin kouluttamisesta. Tällä kurssilla pääset oppimaan haastavampia harjoituksia maastakäsin hevosesi kanssa. Tälläkin kurssilla on kyse arjessa hyödyllisistä taidoista ja yksinkertaisista harjoituksista, joita jokaisen hevosen omistajan olisi hyvä opetella kouluttamaan ja käyttämään hevosensa kanssa.

Osasto:

Kuvaus

Toisella verkkokurssi opetellaan pidemmälle vietyjä harjoituksia maastakäsin hevosen kanssa.  Ensimmäisen kurssin harjoitusten avulla olet oppinut saavuttamaan rennon ja ihmiseen keskittyneen mielentilan hevoseltasi. Sen pohjalta on hyvä lähteä harjoittelemaan haastavempia harjoituksia hevosen kanssa. Näiden harjoitusten tarkoitus on auttaa sinua opettamaan hevosellesi arjessa hyödyllisiä taitoja.

Nämä harjoitukset auttavat ratkaisemaan mm. seuraavia haasteita: hevosen jäykkyys, hevonen ei osaa myödätä paineelle, hevonen nojaa painetta vasten, jännittyneisyys, huono keskittyminen ihmiseen, hevonen (tai sinä) ei osaa juoksutusta ja haluatte sen oppia, hevonen on jännittynyt uusissa tilanteissa, hevonen pitäisi opettaa ajolle tai ratsuksi ja sinun pitäisi oppia tekemään siedätysharjoitukset pohjalle oikein, haluat oppia lähettämään hevosen paikkoihin tai asioiden yli, hevosen luottamus ihmiseen tarvitsisi vielä työtä.

Tällä kurssilla opit kouluttamaan hevosellesi:

  • pään taivutuksen
  • takaosan väistön
  • etuosan väistön
  • ympyrälle lähettämisen ja siellä juoksuttamisen
  • siedätysharjoituksia

Näiden yksinkertaisten harjoitusten avulla pääset luomaan hyvän pohjan hevosen kanssa harrastamiseen ja kilpailemiseen. Voit myös ratkaista näiden avulla joitain hevosen kanssa ilmeneviä ongelmia. Mm. siedätysharjoituksilla on iso merkitys jokaisen hevosen elämässä. Niiden avulla saadaan lisättyä hevosen luottamusta ihmiseen myös sille oudoissa tilanteissa. Jos hevonen siedätetään eri asioihin, on sen kanssa toimiminen helpompaa uusissa ja jännittävissä tilanteissa tai erilaisten asioiden tullessa arjessa eteen. Kun hevonen tietää, mitä siltä toivotaan (ei pakoreaktiota, vaan rentoutta ja keskittymistä ihmiseen) ja sillä on hyviä kokemuksia erilaisista tilanteista, se pystyy suhtautumaan rennosti uusiinkin asioihin ja luottaa ihmiseen oudoissakin tilanteissa.

Juoksutusharjoituksen avulla saat opetettua minkä tahansa terveen hevosen juoksutukseen. Ilman avustajaa tai apuohjia. Lisäksi opit, miten hevoselle opetetaan lähettäminen. Voit käyttää lähettämistä eri esineiden yli tai eri paikkoihin.

Takaosan väistö taas on erinomainen hevosta rentouttava ja jumppaava harjoitus. Sen avulla voi myös opettaa pohkeen väistämistä. Käytän takaosan väistöä usein ennen selkään nousua, jos hevonen ei ole keskittynyt minuun tai on jännittynyt. Toimii siinä todella hyvin rentouttavana ja keskittymistä lisäävänä harjoituksena!

Etuosan väistöä voi hyödyntää saman asian opettamiseen selästä käsin tai jumppaamiseen maastakäsin. Pään taivutus taas opettaa hevosta myötäämään sivulle tulevaan paineeseen. Hevosen olisi hyvä osata myödätä paineelle jokaiseen suuntaan. Sen lisäksi sitä voi käyttää hevosen jumppamiseen, alustavana tehtävänä yhden ohjan pysähdykseen, rentouttavana tehtävänä sekä ohjalle myötäämisen opettamisessa.

Tavoitteena kursseilla on arjessa rennosti, luottavaisesti ja rauhallisesti hyvinkäyttäytyvä hevonen, jonka kanssa kommunikointi sujuu. Näillä opeilla pääset kohti ongelmatonta, hevosta ymmärtävää ja selkeää hevosen käsittelyä ja hevosarkea.

Tällä kurssilla on 1h 56 min videomateriaalia sekä tekstejä hevosen kouluttamisesta.

Saat myös tukeni hevosen koulutukseen Facebookiin luodun ryhmän kautta. Siellä on myös helppo lähettää videoita, joiden avulla pystyn auttamaan paremmin hevosesi koulutuksessa. Muista laittaa liittymispyyntö oikeaan ryhmään ja, jos verkkokurssi on maksettu eri nimellä, ilmoita se minulle, jotta tiedän liittää sinut ryhmään.

Materiaalit ovat käytössäsi kokonaisen vuoden!

Maastakäsittelyn 1 ja 2 kurssit ovat kaiken pohja. Näiden jälkeen voit jatkaa valitsemaasi suuntaan, joko nuoren hevosen koulutukseen ratsuksi tai ajolle, ravurista ratsuksi verkkokurssille tai muulle sinua kiinnostavalle kurssille. Maasta 1 kurssin kannattaa käydä tämän 2 tason kurssin pohjalle.

 

Piritan palaute verkkokursseistamme: ”Juoksutin tänään pitkästä aikaa 17 vuotiasta tammaani. En ole koskaan oikein päässyt sisälle tähän juoksuttamisen ihmeelliseen maailmaan. Nyt 4 v ruunani kanssa näiden maastakäsin ja nuoren hevosen ratsu koulutus verkkokurssien myötä vasta tajunnut ja oppinut juoksuttamisen saloja 🙂 olen jopa Ypäjällä suorittanut näyttötutkinnon osana hevosen juoksuttamisen, jonka jälkeen oikeastaan lupasin hevoselleni etten enää ikinä pue sille sivuohjia ja pistä juoksemaan ympyrällä. Pärjätty hyvin ilman juoksuttamista, tammani kanssa kuitenkin edetty 110cm luokkiin ja koulukuviot taittuu reilusti yli helppo a:n . No mullahan on, kuten aivan loistava opettajani kerran sanoi, parempi hevonen kuin edes tarvitsisin..

Takaisin juoksuttamiseen.. Ei siis tarvittukaan lisää varusteita ja vähintään kolmea liinaa ja tietynlaisia kuolaimia ja suitsia vaan naruriimu ja juoksutus liina. Sinun opeilla sain tammani rentoutumaan, suoristumaan ottamaan selän ja takajalat käyttöön ja ennen kaikkea liikkumaan tyytyväisenä liinan päässä minuun keskittyen. Sellainen oivallus siinä lumihangessa keskellä peltoa, että tästähän juoksuttamisessa on kyse.

Elämän tuodessa eteen monenlaisia yllätyksiä, jouduin antamaan tammani vähäksi aikaa opettajallemme tekemään varsan. Sitä enne varsoi kotona tämän minun nyt jo neljävuotiaan. Nämä vuodet vei jotain minun ja tammani yhteistyöstä ja kaikki tuntui vaikealta, mutta kun nyt tuli takaisin kotiin ja aloitin alusta maastakäsin verkkokurssien mukaan, sain kahdessa päivässä takaisin hevosen joka minulla oli vielä neljä vuotta sitten. Kahdessa päivässä! Tai oikeastaan kahdessa puolen tunnin harjoittelussa. Täytyy myöntää että muutama kyynelkin pääsi livahtamaan silmänurkasta. Tästä kaikesta olen todella kiitollinen sinulle!

Ja nuori ensimmäinen täysi oma kasvattini. Edelleen eivät olosuhteet ole ihan sellaiset kuin nuoren hevosen ratsu uralle toivoisi ja ilman apukäsiä täällä pitää pärjätä, mutta mihinkä tässä on kiire. Siitä on tullut erittäin luottavainen ja yhteistyöhaluinen hevonen. Maasta käsin kaikki sujuu ja se pystyyn hyppiminen josta sinulta neuvoakin kysyin loppui kokonaan. Varusteet, selkään nousu, liikkeelle lähtö, pysähtyminen kääntyminen kaikki sujuu.

Minun helpoista kivoista hevosista tuli sinun opeilla vielä helpompia käsitellä, rennompia ja vielä entisestään ihmisrakkaampia. Minun kanssa lähdetään mielellään kaverien luota pois, eikä mikään kiire takaisin. Ja kun jotain ongelmia tai yllättäviä juttuja tulee vastaan, minulla on nyt järkevät ja toimivat keinot käytössä hoitaa nämäkin tilanteet. Kiitos turvallisemmasta ja helpommasta elämästä hevosten kanssa! Kumpa sinun tavastasi olla ja työskennellä hevosten kanssa tulisi se oikea ja yleinen tapa.”