Kuvaus
Olen ammatiltani mm. hevosten kouluttaja ja hevoshieroja. Olen kouluttanut jo pitkään monenlaisia hevosia. Ongelmahevosia kouluttaessani olen huomannut useiden ongelmien johtuvan kivusta, josta hevonen yrittää meille kertoa käytöksellään. Opiskelin hevoshierojan ammattitutkinnon ja monta muuta koulutusta voidakseni tunnistaa hevosen kipua ja auttaa siinä hevosta mahdollisimman pian.
Tällä kurssilla opit, mitä käytän apunani miettiessäni, onko hevonen kipeä vai eikö ja mistä kivun syytä kannattaisi lähteä etsimään, jotta pääsisimme auttamaan hevosta paranemisessa mahdollisimman pian.
Opit hevosen kipukäytöksestä niin teoriassa kuin käytännönohjeitakin kivun selvittämiseen. Näet myös kolmen eri hevosen kivun tutkimista käytännössä.
Lisäkseni olen saanut tälle kurssille mukaan aivan mahtavia hevosen hyvinvointi- ja terveysalan ammattilaisia kertomaan aiheesta sinulle. Mukana on erityisesti eläimen kipuun perehtyneen eläinlääkäri Ann-Helena Hokkasen luento Hevosen kivun tunnistamisesta sekä tunnetun hevososteopaatti Tiina Katajan luento hevosen kivusta ja heijastekivuista.
Teoriatiedon lisäksi opit hevosen liikkeistä ja niiden arvioinnista, lihaksiston epätasapainosta, reflekseistä, palpoinnista ja muusta hevosen tutkimisesta sekä siitä, miten voit antaa hevosen itsensä kertoa, missä tuntuu epämukavalta.
Olen hyvin onnellinen, jos lähdet mukaan tälle luennolle! Sen aihe on mielestäni äärimmäisen tärkeä jokaiselle hevosihmiselle. Jotta ymmärtäisimme hevosiamme paremmin ja voisimme auttaa niitä kiputiloissa mahdollisimman aikaisin. Kiitos, että luit tähän asti ja lämpimästi tervetuloa mukaan kurssille, jonka tärkein tavoite on hevosten auttaminen.
Kurssilla on videomateriaalia 4 tuntia 52 minuuttia sekä tekstiä.
Tähän kurssiin ei sisälly suljettua tukiryhmää, mutta voit liittyä kaikille avoimeen hevosen kipu FB ryhmään täältä https://www.facebook.com/groups/1856089404540961
Palaute Suvilta ja Pojulta:
”Ollaan tosi kiitollisia sun neuvoista ja paneutumisesta asiaan. Huomaa, että teet tätä työtä oikeesti sydämellä ja intohimolla eläinten puolesta.
Oot varmasti yks suuri edelläkävijä hevosten kipuasioissa ja teet erittäin merkityksellistä työtä, kun jaat tietoa kivusta ja muutat ihmisten asenteita niistä vanhoista käsityksistä, kuinka hevonen vaan perseilee siihen käsitykseen, että sillä on oikeesti syy käytökseensä. Toi työ ei varmasti oo aina vaan helppoa ja ruusuilla tanssimista.
Pojun tarina meni näin:
Kesken ratsutuksen hevonen alkoi potkia mahansa alle ja pysähteli, näytti selkeästi että nyt sattuu. Ratsutus oli jätettävä kesken ja alettava miettiä, missä nyt mättää. Seuraavat päivät hevonen oli hyvin kiukkuinen ja jo harjatessa ja mahaa lähestyessä alkoi takajalka nousta ja hevonen hermostua. Talutellessa yritti napsia ihmistä koko ajan. Tämä käytös ihmetytti.
Olimme käyneet Mervin maastakäsittelykurssien lisäksi Mervin kipukurssin ja siksi päädyimmekin kääntymään Mervin puoleen pyytämään apua. Mervin ja Mervin kurssin ohjeiden mukaisesti skannailtiin hevonen läpi ja siitä saatiinkin voimakasta kipureaktiota. Lähetettiin skannausvideot Merville ja videoiden ja keskustelujemme perusteella aloimme yhdessä epäillä syyksi hiekkaa.
Aloitimme Psyllium -kuurin joka lisäsi kipukäytöstä, jolloin käännyimme taas Mervin puoleen kysymään neuvoa. Hän epäili suoliston ärtyneen Psylliumin aloituksesta, kun hiekka on lähtenyt liikkeelle. Koska hevonen näytti niin selkeästi kipua, lähdimme klinikalle, jossa syyksi todettiinkin hiekka. Hevosta letkutettiin klinikalla ja nyt jatkamme Psyllium kuuria kotona.
Tänään tilanne on se, että hevonen on ihan kuin toinen hevonen. Noin kiltti ja hyväntuulinen se ei ole ollut edes meille tullessaan!”
Palaute Heidi Italiasta:
”Suosittelen tätä kurssia kaikille, jotka omistavat tai työskentelevät hevosen parissa, erityisesti niille, jotka ovat huolissaan hevosensa hyvinvoinnista ja haluavat varmistaa, että he voivat olla terveitä ja hyvinvoivia. Itselläni on kaksi hevosta sekä neljä hoitolaista. Siksi minulle on tärkeää tunnistaa, kun hevonen on kipeänä, ja pystyä tunnistamaan kivun lähde.
Tämä kurssi tarjoaa arvokasta näkemystä hevosen käyttäytymisen ja liikkeen arvioinnista sen selvittämiseksi, kokevatko he epämukavuutta. Kivun arvioinnin teoreettinen tieto ja käytännön ohjeet ovat erittäin hyödyllisiä, ja olen nyt paljon varmempi, että kykenen tunnistamaan ja käsittelemään hevoseni kanssa ilmeneviä ongelmia.
Kurssi kattaa useita aiheita, mukaan lukien lihasepätasapaino, refleksit, tunnustelu ja muut tekniikat hevosen vartalon tutkimiseen. Ohjaajat korostavat myös, kuinka tärkeää on antaa hevosen kertoa epämukavuudestaan ja kuunnella kehonkieltä, mikä oli mielestäni arvokas oppitunti.”