Hevosen kivun tunnistaminen ja hoito

159,00 

Hevosen pitkään jatkunut kipu ei ole aina helppoa tunnistaa. Kun sitä oppii tunnistamaan paremmin, osaa auttaa hevosta nopeammin, eikä turhaan paini käytösongelmien kanssa, joilla hevonen vain yrittää kertoa, että siihen sattuu. Erittäin tärkeä taito jokaiselle hevosihmiselle siis!

Luennoitsijoina eläimen kipuun erikoistunut eläinlääketieteen tohtori Ann-Helena Hokkanen sekä hevosten kouluttaja ja kuntouttaja Mervi Pakola.

Osasto:

Kuvaus

Hevosen kivun tunnistaminen on helppoa, kun kyseessä on akuutti vaiva, kuten ähky tms. Pitkään jatkuvan kivun tunnistaminen on usein haastavampaa muutosten tullessa hitaasti. Kipu voi ilmetä pelkästään hevosen käytöksessä ja se jää siksi helposti huomaamatta.
.
Jokaisen hevosihmisen olisi hyvä oppia tarkaksi kivun tunnistajaksi, jotta osaisi hakea hevoselle apua mahdollisimman pian ja oikeasta paikasta. Edelleenkin yritetään turhan paljon kouluttaa pois ongelmakäytöstä, joka onkin kipukäytöstä. Kun kyseessä on kipu, se tulee hoitaa pois.
.
Tässä koulutuksessa luennoi eläinlääketieteen tohtori Ann-Helena Hokkanen, joka on erikoistunut eläimen kipuun. Lisäksi kuulet luennon Hevostaito Akatemian Mervi Pakolalta, joka työssään hevosten kouluttajana ja kuntouttajana toimii päivittäin hevosten kipukäytöksen kanssa ja on myös opiskellut aihetta huomattuaan monen ongelmakäyttäytyvän hevosen olevankin kipeä.
.
Ann-Helenan terveiset ensimmäisestä luennosta, joka käsittelee nimenomaan hevosen kivun tunnistamista:
.
”Tervetuloa kuulemaan luentoa hevosen kivun tunnistamisesta! Tämän verkkoluennon aikana pohdimme, miksi ja miten kipu muuttaa hevosen käyttäytymistä. Keskustelemme siitä, miksi kivun tunnistaminen on joskus hyvin vaikeaa ja miksi pitkään kestävä kipu muuttaa hevosen käyttäytymistä eri tavalla kuin äkillinen kipu. Pohdimme myös, miten voimme entistä paremmin tunnistaa hevosen kivun merkit mahdollisimman varhaisessa vaiheessa eri tilanteissa.”
.
Luentojen sisällöt:
.
ELT: Ann-Helena Hokkanen. Hevosen kivun tunnistaminen
Hevosen kouluttaja ja kuntouttaja Mervi Pakola. Hevosen kipu kuntouttajan ja kouluttajan näkökulmasta
ELT: Ann-Helena Hokkanen. Varsan kipu
ELT: Ann-Helena Hokkanen. Mitä tiedämme hevosen lihas- ja peitinkalvojen kivusta eli myofaskiaalisesta kivusta?
ELT: Ann-Helena Hokkanen. Kylmä- ja lämpöhoidot hevosen kivun hoitamisessa – mitä tiedämme?
ELT: Ann-Helena Hokkanen. Miksi sisäelinkipu voi aiheuttaa kipua hevosen iholle ja lihaksiin?
ELT: Ann-Helena Hokkanen. Kipu ja hevosen tunteet – mitä tiedämme?
.
Luennot löytyvät tältä kurssilta tallenteena ja voit katsoa ne omaan tahtiisi. Kurssille kuuluu lähes 10 tuntia luentoja aiheesta. Kurssi on saatavillasi vuoden. Kurssin avulla opit paremmin tunnistamaan kipua ja tietämään siitä laajemmin, jotta osaat auttaa hevosta paremmin.