Suositus: HPT Hevostaito-osaaja® Outi

mennessä | joulu 19, 2021

Outi Kavasmaa on HPT Hevostaito-osaaja® -koulutuksesta 2021 valmistunut hevosnainen! Hän vaikuttaa Keski-Suomen alueella, Jyväskylän seudulla ja opiskelee koko ajan lisää hevosista. Tässä on hänen valtavan ihana palautteensa koulutuksesta:

”HPT Hevostaito-osaaja® on antanut minulle niin paljon. Paljon tietoja ja taitoja hevosen käyttäytymisestä, kouluttamisesta ja myös itsestäni.

On ollut huippua rohkaistua erilaisten hevosten käsittelyssä, oppia ongelmakäytöksestä, oppia löytämään syitä ongelmakäytökseen ja työkaluja ratkomaan niitä. Oppia pyöröaitaustyöskentelyn salat, oppia kouluttamaan asioita maasta ja ratsain. Ja onpa se ihana nähdä omien töiden tuloksia, kun vaikkapa ravurista ratsuksi tyttären kanssa kouluttamamme shettis osaa mennä hienoa pohkeenväistöä tai avotaivutusta, ja kulkea liinassa pienillä äänipyynnöillä askellajista toiseen.

On ollut ihanaa testailla oppeja kotipihassa oleville ponin palleroille ja huomata niiden seisovan laitettavana kiinni pitämättä, seuraavan perässä minne menetkin irti. Kun hevoset ovat sairastaneet, on ollut hienoa, kun senkin on tajunnut. Ei-kipeänä karvakorvat ovat olleet aivan toisenlaisia, kun taas kivun ne ovat kertoneet hyvin selkeillä merkeillä.


Kaiken tämän olen saanut oppia ihanalta esikuvaltani, Mervi Pakolalta, huikealta hevosnaiselta, upealta ja taitavalta opettajalta, jonka puoleen on aina voinut kääntyä ja kysyä neuvoa. Osan HTO-viikonlopuista olen kerrannutkin ja aina oppinut uutta koko rahan edestä.


Kiitos upeasta HPT Hevostaito-osaaja® -koulutuksesta Mervi! Nähdään taas toivottavasti pian!”

Suuret kiitokset Outille näistä kauniista sanoista! <3

Outia voit seurata täältä https://www.facebook.com/Sammalkallion-ponit-ja-medit-100728118369460 ja ottaa yhteyttä vaikka Messengerillä.

Lue myös:

Pojun tarina

Pojun tarina

Kun hevonen on kipeä, asiat ovat hankalia. Parasta tässä työssä on pystyä auttamaan hevosia ja hevosihmisiä. Aina se ei ole helppoa, koska aina minua tai hevosta, joka yrittää kertoa kivusta, ei uskota. Tässä toisenlainen tarina. Sellainen, jossa sain olla mukana ja,...

Hevosen kipukäytöslista

Hevosen kipukäytöslista

Keräsin Facebookissa seuraajiltani listaa hevosen kipukäytöksestä. Kysyin, millaista kipukäytöstä ihmiset olivat havainneet hevosilla. Lista vastauksista on alla. Tähän vielä huomiona, että usein itse mietin kipukäytöstä niin, että kun useita kipukäytöksen merkkejä...

O.T.E. hierontaa Riiolle

O.T.E. hierontaa Riiolle

Riio 2v. pääsi tänään kolmatta kertaa O.T.E. hierontaan. Vaikka O.T.E. hieronta on hellävarainen faskiakäsittelymuoto, on hevosten reaktiot välillä isojakin ja kuvaavat hyvin sen tuntemuksia. Riio oli alkuun, jo muutama kuukausi sitten, hyvin jumissa. Erityisesti sen...

Töihin paluu hevosen loman jälkeen

Töihin paluu hevosen loman jälkeen

Yleensä, kun minulla on nuori hevonen, jolla on ollut hieman lomaa liikunnasta, aloitan työskentelyn maastakäsin. Loman aikana on voinut kertyä ylimääräistä energiaa, joka voi purkautua tarpeena liikkua, joskus vauhdikkaastikin tai suuntiin, johon ihmisen...