Päiväys ja aika
20.8.2022 - 21.8.2022
Koko päivä

Tapahtumapaikka
HPT Hevostaitokeskus

Kategoriat


Toimiva yhteistyö hevosen kanssa – HPT Hevostaitoratsastus® on tie hevosen kokonaisvaltaiseen ymmärtämiseen.

Leirin tavoitteen on parantaa sinun ja hevosesi yhteistyötä ja kommunikaatiota, ja saavuttaa sitä kautta entistä parempia tuloksia koulutuksessa ja ratsastuksessa. Hevostaitoratsastuksessa® tavoitteena on aina rento ja pienin avuin toimiva hevonen, jota on helppo ja mukava käsitellä ja ratsastaa.

Hevonenhan oppii aina. Tällä leirillä opetellaan sitä, miten ja mitä me opetamme hevoselle.

Opit

 • miten opetat hevoselle uusia asioita
 • miten opetat hevosen tekemään paremmin jo osattuja asioita
 • miten opetat pois huonoja tapoja ratsastaessa
 • miten motivoit hevosta ratsastaessa
 • miten saat hevosen työskentelemään rennosti ja kuuliaisesti
 • millainen muoto ja liike on hevosen hyvinvointia ja terveyttä tukevaa ja miten saavutat sen
 • miten ratsastaa hevosta niin, että ennaltaehkäiset vammoja ja tuet sen hyvinvointia ja terveyttä
 • miten ratsastaa niin, että autat hevosta kuntoutumisessa, jos sillä on jonkinlaista vaivaa (mikä ei estä ratsastamista)
 • istunnanperusteita

Etenemme ratsukoiden tason ja tarpeen mukaan, joten tälle leirille voit tulla, vaikkei kokemusta kovin paljon olisikaan. Kunhan hevonen löytyy ja selässä pysyt. Voit tulla hakemaan oppia myös ennen kisoja, jos tuntuu, että kommunikoinnissa on välillä katkoksia ja haluaisit oppia ymmärtämään ja kehittämään hevostasi toivomaasi suuntaan paremmin.

Esimerkiksi näitä asioita voidaan työstää leirillä.

 • Nuoren tai muuten raa’an hevosen valmistelu ratsastukseen, ratsastuksen aloitus tai perusasiat selästä
 • laadukkaammat askellajit
 • rentous
 • kuuliaisuus
 • parempi reagointi pohkeelle tai ohjalle
 • paremmat jarrut
 • eteenalas -ratsastus
 • kokoamisen opettaminen tai parantaminen
 • laukannostojen parantaminen
 • pohkeenväistön, avo- tai sulkutaivutuksen opettaminen tai parantaminen
 • vastalaukan opettaminen tai parantaminen
 • laukkaväistöt ja laukanvaihdot jne.

Tarvittaessa teemme asioita myös maastakäsin, pyöröaitauksessa tai korjaamme ratsastajan istuntaa.

.

Tällä leirillä sinulle kerrotaan, MITEN saat tehtävät onnistumaan. Minä myös mielelläni näytän, miten tehtävät tehdään, jolloin oppiminen on helpompaa.

.

Jo valmennuksissani käyneiden kanssa voimme jatkaa siitä, mihin on päästy. Leirillä pääset intensiiviseen opetukseen!

.

Tämä on ratsastusleiri omilla hevosilla. Teoriaa, demoja ja käytännönharjoituksia lähinnä ratsastaen, mutta halukkaille myös maastakäsin. Edetään hevosten mukaan. Opetellaan asioita ratsukkona sillä tasolla, millä kukin on ja siitä edeten. Aikaa käyttäen. Kaksi päivää hevosten kouluttamista ja ratsastamista opiskellen ajan kanssa. Aikataulu venyvä ja riippuu osallistujamäärästä. Päivät kestävät n. 6-8 tuntia. Lännen- ja kouluratsukot tervetulleita. Myös nuoret hevoset sopivat hyvin kurssille. 🙂
.
Leirin hinta 250€, josta maksetaan varausmaksuna 100€ ja loput ennen leiriä. Hinta sisältää hevosen majoituksen (la-su väliset yö) ja heinät. Hevonen hoidetaan itse. Jos haluat majoittua leiripaikalla päärakennuksessa, oman majoituksen saat hintaan 30€/yö.
.
Kurssi pidetään lauantaina klo 12-19 ja sunnuntaina klo 9-16. Päivien mittaa venytetään tarvittaessa.
.
Varaa paikkasi maksamalla varausmaksu verkkokaupassamme https://hevostaitoakatemia.fi/kauppa Saan sitä kautta ilmoittautumisesi. loput laskutetaan sähköpostitse ennen leiriä. Leiri pidetään Nivalassa osoitteessa HPT Hevostaitokeskus, Taanilantie 96, 85540 Nivala.
.

******

Hanna saapui leirille 450 km päästä. 🙂 Tässä hänen kokemuksensa HPT Hevostaitoratsastus® -leiristä:

.

”Osallistuin Hevostaitoratsastus-leirille 7-vuotiaan, voimakastahtoisen ruunani kanssa, sillä kaipasin välineitä yhteistyön ja hevosen herkkyyden parantamiseen, sekä varmuutta etenkin laukannostoihin.

.

Mervi on selkeä ja perusteleva ohjaaja, joka näytti uudet asiat tarvittaessa kädestä pitäen tai satulasta. Kurssi auttoi havaitsemaan heikot puoleni ratsastajana positiivisella ja kannustavalla tavalla, ja antoi välineitä puuttua niihin. Joka päivä opittiin uutta, ja huomasin tekeväni hevoseni kanssa asioita, joita en olisi kuvitellut pystyväni tekemään.
.
Saimme konkreettisia ohjeita ja tehtäviä, jotka vaikuttavat juuri liikkeen ja herkkyyden parantamiseen. Luottamus hevoseeni kasvoi huimasti!
.
Käytännön tasolla hevoseni on nyt huomattavasti kevyempi ratsastaa, se kuuntelee paremmin pohjetta, eikä roiku ohjalla. Laukannostot sujuvat mainiosti kotonakin. Ja nyt mulla on välineet korjata hevonen (ja itseni), mikäli ei-toivottuun suuntaan taas ajaudutaan.
.
Lisäksi kurssilla oli hurjan hauska ja välitön ilmapiiri!”
.
Satun palaute leiristä:
.
”Meillä on 10 vuotias entinen ravuri SH Mortti. Selässä on oltu kyllä, mutta ongelmana on ollut jarrujen puute, taivuttelut ja epätasapaino. Pää pystyssä on menty ja pysähdytty välillä silloin kun huvittaa. Välillä toiminut taas ihan ok pysähtymisissä.
.
Leirillä saatiin työkalut pysähtymiseen ja samalla, kun harjoitteita tehtiin niin hevonenhan rentoutui oikein leppoisaksi menopeliksi. Eteenalas asento ei ole kuulunut Mortin asentoihin, mutta Mervin pysähtymis- ja tasapainoharjoitteiden avulla pieniä hyviäkin pätkiä saatiin eteenalas. Myös kotonakin leirin jälkeen tämä on onnistunut. Tasapainoharjoitteiden myötä myös kompurointi on hävinnyt.
.
Kaiken kaikkiaan olimme tosi tyytyväisiä leiriltä saatuihin oppeihin eikä tytön tarvitse kädet kipeänä enää pidätellä hevosta. Mervi oli superope, joka neuvoi ihan kädestä pitäen tai nousi itse hevosen selkään näyttämään, jos joku ei onnistunut. Suosittelen lämpimästi kaikille.

*****