Päiväys ja aika
9.7.2021 - 11.7.2021
0:00

Tapahtumapaikka
HPT Hevostaitokeskus

Kategoriat Ei Kategoriat


Toimiva yhteistyö hevosen kanssa – HPT Hevostaitoratsastus® on tie hevosen kokonaisvaltaiseen ymmärtämiseen.

*****

 

Hanna saapui kesän ensimmäiselle leirille 450 km päästä. 🙂 Tässä hänen kokemuksensa HPT Hevostaitoratsastus® -leiristä:

”Osallistuin Hevostaitoratsastus-leirille 7-vuotiaan, voimakastahtoisen ruunani kanssa, sillä kaipasin välineitä yhteistyön ja hevosen herkkyyden parantamiseen, sekä varmuutta etenkin laukannostoihin.

Mervi on selkeä ja perusteleva ohjaaja, joka näytti uudet asiat tarvittaessa kädestä pitäen tai satulasta. Kurssi auttoi havaitsemaan heikot puoleni ratsastajana positiivisella ja kannustavalla tavalla, ja antoi välineitä puuttua niihin. Joka päivä opittiin uutta, ja huomasin tekeväni hevoseni kanssa asioita, joita en olisi kuvitellut pystyväni tekemään.
Saimme konkreettisia ohjeita ja tehtäviä, jotka vaikuttavat juuri liikkeen ja herkkyyden parantamiseen. Luottamus hevoseeni kasvoi huimasti!
Käytännön tasolla hevoseni on nyt huomattavasti kevyempi ratsastaa, se kuuntelee paremmin pohjetta, eikä roiku ohjalla. Laukannostot sujuvat mainiosti kotonakin. Ja nyt mulla on välineet korjata hevonen (ja itseni), mikäli ei-toivottuun suuntaan taas ajaudutaan.
Lisäksi kurssilla oli hurjan hauska ja välitön ilmapiiri!”

*****

Leirin tavoitteen on parantaa sinun ja hevosesi yhteistyötä ja kommunikaatiota, ja saavuttaa sitä kautta entistä parempia tuloksia koulutuksessa ja ratsastuksessa. Hevostaitoratsastuksessa® tavoitteena on aina rento ja pienin avuin toimiva hevonen, jota on helppo ja mukava käsitellä.

Hevonenhan oppii aina. Tällä leirillä opetellaan sitä, miten ja mitä me opetamme hevoselle. Opit, miten opetat hevoselle uusia asioita, miten opetat hevosen tekemään paremmin jo osattuja asioita, miten opetat pois huonoja tapoja ratsastaessa, miten motivoit hevosta ratsastaessa, miten saat hevosen työskentelemään rennosti ja kuuliaisesti.

Etenemme ratsukoiden tason ja tarpeen mukaan, joten tälle leirille voit tulla, vaikkei kokemusta kovin paljon olisikaan. Kunhan hevonen löytyy ja selässä pysyt.  Voit tulla hakemaan oppia myös ennen kisoja, jos tuntuu, että kommunikoinnissa on välillä katkoksia ja haluaisit oppia ymmärtämään ja ohjaamaan hevostasi oikeaan suuntaan paremmin.

Esimerkiksi näitä asioita voidaan työstää leirillä. Nuoren tai muuten raa’an hevosen valmistelu ratsastukseen tai ratsastuksen aloitus, paremmat askellajit, rentous, kuuliaisuus, parempi reagointi pohkeelle tai ohjalle, paremmat jarrut, eteenalas -ratsastus, kokoamisen opettaminen tai parantaminen, laukannostojen parantaminen, pohkeenväistön, avo- tai sulkutaivutuksen opettaminen tai parantaminen, vastalaukan opettaminen tai parantaminen, laukkaväistöt ja laukanvaihdot jne. Tarvittaessa teemme asioita myös maastakäsin, pyöröaitauksessa tai korjaamme ratsastajan istuntaa.

Tällä leirillä sinulle kerrotaan, miten saat tehtävät onnistumaan. Minä myös mielelläni näytän, miten tehtävät tehdään, jolloin oppiminen on yleensä helpompaa.

Jo valmennuksissani käyneiden kanssa voimme jatkaa siitä, mihin on päästy. Pääset intensiiviseen opetukseen kolmeksi päiväksi.

Ratsastusleiri omilla hevosilla. Teoriaa, demoja ja käytännönharjoituksia lähinnä ratsastaen, mutta halukkaille myös maastakäsin. Edetään hevosten mukaan. Opetellaan asioita ratsukkona sillä tasolla, millä kukin on ja siitä edeten. Aikaa käyttäen. Kolme päivää hevosten kouluttamista ja ratsastamista opiskellen ajan kanssa. Aikataulu venyvä ja riippuu osallistujamäärästä. Päivät kestävät n. 6-8 tuntia. Lännen- ja kouluratsukot tervetulleita. Myös nuoret hevoset sopivat hyvin kurssille. 🙂
Leirin hinta 350€, josta maksetaan varausmaksuna 100€ ja loput ennen leiriä. Hinta sisältää hevosen majoituksen ja heinät. Hevonen hoidetaan itse. Jos haluat majoittua leiripaikalla päärakennuksessa. Oman majoituksen saat hintaan 30€/yö.
Varaa paikkasi mervi(at)hevostaitoakatemia.fi tai whatsappilla 0400184030. Laita ilmoittautumisen yhteydessä laskutustietosi (posti- ja sähköpostisoite) varausmaksun laskun lähetystä varten. Leiri laskutetaan sähköpostitse.