Päiväys ja aika
28.7.2023 - 30.7.2023
12:00 - 16:00

Tapahtumapaikka
HPT Hevostaitokeskus

Kategoriat


Toimiva yhteistyö hevosen kanssa!

Leirin tavoitteen on parantaa sinun ja hevosesi yhteistyötä ja kommunikaatiota, ja saavuttaa sitä kautta entistä parempia tuloksia koulutuksessa ja ratsastuksessa. Tavoitteena on aina rento ja pienin avuin toimiva hevonen, jota on helppo ja mukava käsitellä.

.

Hevonenhan oppii aina. Tällä leirillä opetellaan sitä,

  • miten ja mitä me opetamme hevoselle.
  • miten opetat hevoselle uusia asioita,
  • miten opetat hevosen tekemään paremmin jo osattuja asioita,
  • miten opetat pois huonoja tapoja ratsastaessa,
  • miten motivoit hevosta ratsastaessa (emme käytä ruokapalkkaa ratsastaessa, opit siihen muita keinoja)
  • miten saat hevosen työskentelemään rennosti ja kuuliaisesti
  • erilaisia harjoituksia avuksi erilaisiin selästä käsin ilmeneviin haasteisiin
  • miten saat hevosen käyttämään itseään tasapainossa ja aktivoimaan rintakehänsä oikein
  • miten ratsastat hevosta niin, että tuet ratsastuksella sen terveyttä ja hyvinvointia

.

Tämä on kurssi koulu- ja lännenratsukolle, joka haluaa parantaa perusasioiden suorittamista tai opettaa hevoselle uusia asioita. Paremmat siirtymiset, rennompi ja keskittyneempi hevonen, hevosen motivointi, hevosen korjaaminen, pienempiin apuihin reagointi, uusien asioiden opettaminen jne. Kurssi sopii esimerkiksi entisille ravureille, nuorille hevosille ja aikuisille hevosille, joilla halutaan parantaa jo osattuja asioita.

Tällä kurssilla opit myös, millä tavalla hevosen tulisi liikkua, jotta ratsastus kehittää sen terveyttä ja hyvinvointia, eikä huononna sitä. Tasapaino, suoruus, pehmeys, rauhallisuus, rentous ja itsensä kantaminen ovat seurausta näistä harjoituksista.

Kurssilla tehdään ratsukolle sopivia tehtäviä ja edetään ratsukoiden tahtiin. Kurssin sisältö muotoutuu pitkälti kurssille osallistuvien hevosten mukaan.

Kurssin kesto n. 6-7 h/päivä riippuen osallistujamäärästä. Kurssi sisältää teoriaa ja käytännönharjoituksia. Ratsastusta 1-2 kertaa päivän aikana riippuen päivän sisällöstä.

Tällä leirillä sinulle kerrotaan, miten saat tehtävät onnistumaan. Minä myös mielelläni näytän, miten tehtävät tehdään, jolloin oppiminen on yleensä helpompaa.

Jo valmennuksissani käyneiden kanssa voimme jatkaa siitä, mihin on päästy. Pääset intensiiviseen opetukseen kolmeksi päiväksi.

 

Leiripalautteita:

”Leirillä tehdyt harjoitukset sai ymmärtämään paljon, miksi samat asiat ei ole onnistunut kotona. Tein aika tarkat muistiinpanot, joten toivon, että nyt onnistuu kotonakin. 😊
.
Harjoitukset sai aikaan rennon hevosen ja oma ratsastaminen tuntui helpommalta.
.
Ja ehkä paras mieli jäi siitä, että vahvistui se tunne, että ei me tarvita ratsuttajaa. 😉
*****
”Meillä on 10 vuotias entinen ravuri SH Mortti. Selässä on oltu kyllä, mutta ongelmana on ollut jarrujen puute, taivuttelut ja epätasapaino. Pää pystyssä on menty ja pysähdytty välillä silloin kun huvittaa. Välillä toiminut taas ihan ok pysähtymisissä.
.
Leirillä saatiin työkalut pysähtymiseen ja samalla, kun harjoitteita tehtiin niin hevonenhan rentoutui oikein leppoisaksi menopeliksi.
.
Eteenalas asento ei ole kuulunut Mortin asentoihin, mutta Mervin pysähtymis- ja tasapainoharjoitteiden avulla pieniä hyviäkin pätkiä saatiin eteenalas. Myös kotonakin leirin jälkeen tämä on onnistunut. .
.
Tasapainoharjoitteiden myötä myös kompurointi on hävinnyt.
.
Kaiken kaikkiaan olimme tosi tyytyväisiä leiriltä saatuihin oppeihin eikä tytön tarvitse kädet kipeänä enää pidätellä hevosta.
..
Mervi oli superope, joka neuvoi ihan kädestä pitäen tai nousi itse hevosen selkään näyttämään, jos joku ei onnistunut. Suosittelen lämpimästi kaikille.”

-Satu

.

Käytännössä

Leiri aloitetaan perjantaina klo 12 ja lopetetaan sunnuntaina klo 16-17. Lauantain ja sunnuntain leiripäivät aloitetaan klo 9.
.
Leirin hinta 350€, josta maksetaan varausmaksuna 100€ ja loput ennen leiriä. Hinta sisältää hevosen majoituksen ja heinät. Tarhoja saatavilla vain, jos niitä on vapaana. Vähintään karsinamajoitus löytyy. Jos vapaita tarhoja on, vuorotellaan niitä niin, että kaikki pääsisivät ulkoilemaan. Hevonen hoidetaan itse. Jos haluat majoittua leiripaikalla päärakennuksessa, oman majoituksen saat leirillä alehintaan 30€/yö.
.
Voit kysyä minulta lisää mervi(at)hevostaitoakatemia.fi tai whatsappilla 0400184030. Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla varausmaksu verkkokaupassamme. Tästä linkistä pääset sinne: https://hevostaitoakatemia.fi/tuote/hpt-hevostaitoratsastus-leiri-20-21-8-varausmaksu/