Päiväys ja aika
23.3.2024
10:00 - 18:00

Tapahtumapaikka
Koulutus- ja kuntoutuskeskus Hevostaito Oy

Kategoriat


Sannan palaute maastakäsittelykurssista:

”Tässä meidän kokemusta maastakäsittelykurssista. Masa on jotenkin kaikessa käsittelyssä nykyään levollisempi ja tyytyväisempi, hyvin rento. Ei siis koskaan ole mikään häslä ollut, mutta eron huomaan kyllä.

Oon huomannut myös, että meidän suhde on parantunut huomattavasti. Nykyään Masa rapsuttelee aina hoitaessa minua ja hakee kontaktia melkein koko ajan. Se luottaa minuun tilanteessa kuin tilanteessa.

Ratsastuksessa on alettu mennä välillä ilman kuolainta ja maasta käsin Masa seuraa irti ja seisoo irti odottamassa kun laitan tarhan porttia kiinni tai vien kamoja satulahuoneeseen. Kurssi toi siis paljon uutta, mutta suurin hyöty näkyy meidän keskinäisessä luottamuksessa.

Kiitos Mervi!”

Näitä taitoja opit tällä kurssilla:

Hevosen maastakäsittelyn 1 ja 2 tason kurssit pidetään Hevostaitokeskuksessa la 23.3. klo 10-18.

1 tason kurssi klo 10-14
2 tason kurssi klo 14.30-18
Välissä pidetään lyhyt ruokkis.

1 tason kurssilla opit:

 • Hevosen oppimisteoriaa, lajinomaista käyttäytymistä ja erityispiirteitä (selittää, miksi hevonen tekee asioita)
 • Hevosen oppimista (miten hevonen oppii, miten sitä motivoidaan jne..)
 • Hevosen kouluttamista teoriassa ja käytännössä
 • Hevosen luottamuksen ja kunnioituksen ansaitsemista (miten saat rennon ja luottavaisen hevosen, joka viihtyy kanssasi)

Käytännön osuudessa harjoitellaan, miten korjata hevosta, jos se käyttäytyy epätoivotulla tavalla sekä miten kerrotaan hevoselle, mikä on toivottua käytöstä. Kurssilla hevosista koulutetaan helposti käsiteltäviä kumppaneita, jotka seuraavat taluttajiaan mielellään, rennosti, löysällä narulla. Hevosille opetetaan arkipäivän käsittelyä helpottavia asioita.

2 tason kurssilla opit

 • hevosen koulutustermistöä
 • lisää siitä, miten hevosen luottamus ja kunnioitus ansaitaan
 • miten vältetään hevosen ongelmakäyttäytymistä
 • miten siitä koulutetaan pois
 • syitä, jotka aiheuttavat ongelmakäytöstä
 • erilaisia siedätysharjoituksia
 • kivun tunnistamista

Käytännön osuudessa harjoitellaan lisää erilaisia harjoituksia kunnoituksen ja luottamuksen ansaitsemiseksi sekä hevosen käsittelyn helpottamiseksi. Käytännönharjoituksissa tehdään myös erilaisia siedätysharjoituksia, joilla luottamusta saadaan vahvistettua ja pakoreaktion mahdollisuutta vähennettyä.

Osallistuaksesi 2 tason kurssille, tulee 1 taso olla käytynä vähintään verkkokurssina tai kuuntelijana.

Tutustu kurssiin paremmin https://hevostaitoakatemia.fi/koulutuksemme/hevosen-maastakasittelykurssit/

Kurssi pidetään Hevostaitokeskuksessa osoitteessa Taanilantie 96, 85540 Nivala. Keittiömme on vapaasti käytössänne kurssin ajan. Hevosen päiväkarsina tai vuokrahevonen talliltamme sisältyy hevospaikan hintaan. Vuokrahevosia rajoitettu määrä.

Hinnat:

Hevosen kanssa molemmat kurssit 210€
Kuuntelijana molemmat kurssit 100€

Hevosen kanssa 1 kurssi 110€
Kuuntelijana 1 kurssi 60€

Ilmoittaudu maksamalla kurssi verkkokaupassamme https://hevostaitoakatemia.fi/tuote/hevosen-maastakasittelykurssi-nivalassa/

Ilmoita lisätietoja kentässä tai sähköpostilla mervi(at)hevostaitoakatemia.fi , jos osallistut hevosen kanssa, haluatko omalle hevosellesi päiväkarsinan vai vuokrahevosen meiltä.