HPT Hevostaito-osaaja®

Elinan palaute HPT Hevostaito-osaaja® -koulutuksesta:

Kävin HPT Hevostaito-osaaja® -koulutuksen, koska halusin syventää omaa osaamistani hevosten kouluttamisessa ja halusin oppia erityisesti tieteeseen perustuvan teorian hevosten kouluttamisesta. Työskentelen Mervillä kouluttaen hevosia, joten tämänkin takia tämä kurssikokonaisuus on ollut aivan loistava valinta.

Mervi ja muut huippuammattilaiset olivat ihan mahtavia! Opetus oli selkeää ja monipuolista. Sain kurssikokonaisuudesta enemmän, kuin osasin odotaakaan. Omasta tekemisestäni tuli varmempaa ja teoriatieto kasvoi valtavasti. Sain myös paljon hyödyllisiä vinkkejä omasta hyvinvoinnistani huolehtimiseen, mikä on mielestäni todella tärkeää, jotta jaksan työskennellä hevosten kanssa ja vapaa-ajallekin jäisi energiaa.

Valmistun noin kuukauden päästä kengittäjäksi, joten tämä koulutus on ollut aivan loistava lisä myös tähän ammattiin. Olen pystynyt hyödyntämään osaamistani erilaisissa kengitystilanteissa. Esim. yksi hevonen pelkäsi naulaamisesta tulevaa ääntä ja ei tykännyt kavioon naputtamisesta. Omistaja oli jo soittamassa eläinlääkärin rauhoittamaan hevosen, koska tilanne oli etenemässä vaaralliseksi. Lopulta päädyttiinkin etenemään hevosen ehdoilla rauhallisesti siedättäen sitä kengityksen ääniin ja naulaamiseen, sekä kengittämään hevonen toisella kerralla. Hevonen oppikin niin nopeasti, että rentoutui ja melkein nukkui, kun löin kengät kavioihin kiinni, vaikken uskonut ensimmäisellä kerralla näin käyvän.

Suosittelen tätä kurssikokonaisuutta hevosalan harrastajille ja erityisesti ammattilaisille, jotta voitaisiin lisätä tietoutta hevosten oppimisesta ja käyttäytymisestä sekä näin voitaisiin välttyä myös monelta vaaratilanteelta.”

Sannan palaute Hevostaito-osaajakursseista sähköpostin päätteeksi:

”Pitääpä vielä todeta, että ennakko-odotukset tälle heppataito-kurssille oli ihan kovat, mutta odotuksiin nähden on kyllä ollut huimasti vielä paljon paljon paremmat!!! Aivan mahtavaa, kun saa sekä selkeät yksinkertaiset teoriat, että erittäin yksityiskohtaiset käytännön ohjeet kädestä pitäen (for dummies😊)! Omien otusten kanssa on ollut tosi helppoa, ihan pienillä säädöillä käytöstä saanut muokattua parempaan, josko nyt kukaan ei ongelmallinen ole ollutkaan, mutta mm.satulointiin ja yhden tyypin kiinniottamisiin saatu todella pienillä asioilla suuria muutoksia. Että suuri kiitos sinulle!”

Hennan palaute HPT Hevostaito-osaaja® -kursseista:

”Lähdin aluksi mielenkiinnosta katsomaan ja kuulemaan mitä kurssi pitää sisällään. No, ensimmäisen reissun jälkeen ilmottauduin jo seuraavalle. Koukkuun siis jäin. Kerta kerralta tiedon jano ja oppimisenhalu vain kasvaa kasvamistaan. Muutamilla kerroilla hevoseni olivat mukana ja aivan huikeaa huomata miten nimen omaan pienillä asioilla on suuri merkitys hevosen käsittelyssä. Mahtavaa oli huomata että nämä keinot oikeasti toimivat ja hevosten kanssa arki on helpottunut ihan äärettömän paljon. Hyvin harvoin minulla on tallissa enää ärsyttäviä kakkiaisia, vaan he ovat ihania siivosti käyttäytyviä hevosia jotka myös lastautuvat helposti.

Jokaiselta viikonlopulta sai todella paljon erilaisia työkaluja käyttöönsä joita on mahdollista hyödyntää loppu elämänsä ajan. Ei ainoastaan vain hevosten parissa vaan näitä oppeja voi hyödyntään hyvin monessa. Esimerkiksi koirat. On ollut hienoa huomata kuinka hyvin pienillä muutoksilla koirat ovat pysyneet omalla tontilla ja olen saanut heistä seuraa arki askareihin karkaamisen sijaan. Sekä yleisesti ottaen arjen pysymään kasassa ja tehtyä siitä hiljalleen helpomman. Aivan mahtavaa!

Rehellisen ja reilun palautteen sekä kannustavien sanojen myötä on ollut mahtavaa uskaltaa olla oma itsensä ja huomata itseluottamuksen kasvavan todella paljon. Löytää rohkeutta lähteä kohti omia haaveita. Oppia luottamaan itseensä ja siihen mitä tekee. Uskoa että kyllä minäkin voin, pystyn, osaan ihan yhtälailla kuin joku muukin. Ihanaa huomata olevansa arvokas, kaikista virheistä ja elämän kolhuista huolimatta.

Tätä kurssi kokonaisuutta suosittelen kaikille!

Kiitos Mervi & muut supernaiset!”

Raijan palaute HPT Hevostaito-osaaja® -koulutuksesta:

”HPT Hevostaito-osaaja® -koulutuksessa oppii sekä hevosen kouluttamista että tavallisia arkikäytösasioita. Mervin tapa opettaa on innostava, kannustava ja käytännönläheinen. Koulutuksessa teoriaopetuksen jälkeen pääsee heti kokeilemaan asioita käytännössä. Opetus perustuu tutkittuun tietoon, joten jokaiselle opetettavalle toimintatavalle on perustelu, miksi tämä tehdään.

Talliyrittäjänä olen saanut myös tärkeitä omaan työturvallisuuteen liittyviä vinkkejä. Olen lisäksi voinut opettaa kursseilla opittuja asioita asiakkailleni ja se näkyy hevosten käyttäytymisessä positiivisesti. Hevoset ja ihmiset ymmärtävät toisiaan. HPT Hevostaito-osaaja® -koulutuksessa käsitellään hevosen arkikäytöstä, ongelmahevosen koulutusta, lastausta sekä monta muuta tärkeää asiaa. Lisäksi kouluttamassa on muitakin huippuosaajia Mervin lisäksi. Tätä koulutuskokonaisuutta voin suositella kaikille hevosen omistajille.”

Suuret kiitokset ihanista palautteistanne! 🙂 Kursseilla tehtyjen nimettömien palautteiden perusteella 100% suosittelee kursseja muillekin. Palaute on ollut erittäin positiivista ja kurssiarvosanat ovat olleet keskimäärin 9,5 asteikolla 4-10.

Kouluttaudu hevostaito-osaajaksi!

HPT Hevostaito-osaaja® on hevosalan täydennyskoulutus. Se on suunnattu niin hevosalan ammattilaisille kuin harrastajillekin. Harrastaja saa helppoutta oman hevosensa käsittelyyn ja ammattilainen työhönsä. Voit myös aloittaa omien kurssien pitämisen koulutuksen avulla. Hevostaito-osaajakoulutuksen kaikki koulutusjaksot käynyt osaa opettaa hevosen koulutustaitoja myös eteenpäin omille asiakkailleen. Omasta hevosesta haaveileva oppii kursseilla tärkeitä taitoja tulevan oman hevosen käsittelyyn tai nykyisen tunti- tai vuokrahevosen kanssa toimimiseen.

Koulutus on järjestetty niin, että viikonloput on suunnattu sekä harrastajalle että ammattilaiselle. Opiskelija voi käydä kaikki tai yksittäisiä koulutusviikonloppuja. Kaikki koulutusviikonloput käynyt opiskelija, joka myös suorittaa etätehtävät, tentit ja käytännönkokeet hyväksytysti saa todistuksen käydystä HPT Hevostaito-osaajakoulutuksesta® ja voi käyttää nimikettä ja koulutuksen logoa omassa markkinoinnissaan. Koulutusviikonloppuja on n. yksi kuukaudessa syksystä kevääseen. Yhteensä koulutusviikonloppuja on seitsämän.

Ammattilainen saa kurssilta hyvät eväät tuoda hevosen koulutustaitoja mukaan omaan työhönsä niin hevosten koulutuksessa kuin asiakkaidensa opetuksessakin.

Kurssilla opit kouluttamaan hevostasi sen ymmärtämällä tavalla, opit kouluttamaan hevoselle hyviä käytöstapoja, opit kouluttamaan pois lievää ongelmakäytöstä, opit, miksi hevonen tekee asioita, opit myös sen, miten saat hevosen tekemään asioita mielellään ihmisen pyyntöjen mukaan. Opit lisäksi hyviä valmennustaitoja sekä omasta jaksamisesta ja terveydestä huolehtimista.

Käymme asioita luennoilla teoriassa sekä hevosen kouluttamista runsaasti käytännössä demojen ja käytännönharjoitteiden avulla yhdistäen tutkitun teoriatiedon käytäntöön. Pääset tutustumaan ongelmallisten hevosten kouluttamiseen ja osallistumaan siihen halutessasi myös itse. Voit ottaa kursseille mukaan oman hevosesi tai hankkia lainahevosen, jossa on enemmän haastetta. Opiskelija, joka haluaa valmistua HPT Hevostaito-osaajaksi®, tarvitsee projektihevosen (oma tai lainattu). Myös kurssitallilta voi olla mahdollista vuokrata hevonen kurssille käyttöön.

Opiskelijoita on kouluttamassa mm. hevosen käyttäytymisen asiantuntija Jenni Hakosalo, NLP valmentaja Lilli Vanhatalo sekä hevostaitokouluttaja Mervi Pakola Hevostaito Akatemiasta.

HPT Hevostaito-osaaja® on rekisteröity tavaramerkki. Sen saavat käyttöönsä kaikki koko koulutuksen käyneet, jotka ovat myös tehneet etätehtävät, tentin ja käytännön näytöt hyväksytysti.

Nivalan kurssin karsinavaraukset, oman majoituksen varaus ja kurssi-ilmoittautumiset Merville 0400184030 tai mervi(at)hevostaitoakatemia.fi. Omat eväät! Keittiö vapaasti käytettävissä.

Jokioisten majoitusta voi kysellä mm. Forssan seudun majoitusvaihtoehdoista. Voidaan myös järjestellä kimppamajoitusta ja -kyytejä kurssilaisten kesken.

Hinnasto

Nivala 2018-2019

  • Kurssi 390€ / viikonloppu (sis. alv 24%)
  • Päiväkarsina sisältyy hintaan
  • Yökarsina 20€/yö
  • Oma yö päärakennuksessa 20€/yö
  • Hevosen vuokra 20€/päivä (vain muutama hevonen varattavissa)

Jokioinen 2019-2020 (Forssan lähellä)

  • Kurssi 390€ / viikonloppu (sis. alv 24%)
  • Yökarsina 15€/yö (omat heinät mukaan)
  • Hevosen vuokra 10€/päivä

Tentit ja näytöt

Välitenttejä/näyttöjä on yhteensä kolme. Niitä voivat suorittaa kaikki koulutusviikonloput käyvät, jotka haluavat koulutuksesta todistuksen. Tenttimaksu on 30€/tentti. Viimeinen eli valmennusnäyttö tehdään vasta viimeisen kurssiviikonlopun jälkeen. Muut voi suorittaa jo koulutuksen aikana, jos käy kurssit järjestyksessä.

Kurssimaksun laskutus

Kurssimaksu maksetaan ennen kurssia sähköpostiin tulevalla laskulla. Jos kurssi perutaan kahden viikon sisällä kurssiviikonlopusta, kurssimaksua ei palauteta. Jos kurssi jätetään perumatta, kurssimaksu laskutetaan kokonaisuudessaan. Voit kuitenkin hankkia tilallesi toisen kurssilaisen.

Koulutus on mahdollista maksaa myös osissa. Tällöin hintaan lisätään pieni laskutuslisä (5€/lasku).

Lisätietoja

Nivalan kurssi pidetään 2020-2021 Hevostaitokeskuksessa http://hevostaitokeskus.fi Taanilantie 96, 85540 Nivala. Koulutuskalenterista löydät yksityiskohtaisemmin eri kurssiviikonloppujen sisällön.

Jokioisten kurssi 2019-2020 pidetään Kuuman kartanossa Jokioisilla (Forssan lähellä). http://kuumankartano.fi/  

Lisää videoita Hevostaito Akatemian hevosen koulutuksen hedelmistä löytyy Facebook ja Instagram-sivuiltamme sekä sivulta http://www.hevostaitokeskus.fi/videot/

Kuvallisia asiakkaiden referenssejä http://www.hevostaitokeskus.fi/referenssit/

Ilmoittautumiset ja lisätietoja Merviltä 0400184030 tai mervi(at)hevostaitoakatemia.fi