HTO 6: Hevosihmisten hyvinvointi ja jaksaminen sekä ratsastajan istunta Lahti

Ajankohta: 14.03.2020 - 15.03.2020 | La 12-18, Su 9-15

Paikka: Okeroisten talli, Kunnantie 129, Lahti

Aihe: Hevosihmisen hyvinvointi ja jaksaminen sekä ratsastajan istunta

Kurssin vetäjät: Mervi Pakola ja Minni Vildén

Mervi johdattaa hevosihmiset polulle kohti hyvinvointia. Hevosihmisillä on usein kiire – varsinkin, jos hevoset ovat päätyö. Itsestä huolehtiminen jää aivan liian vähälle. Mitä sitten pitäisi tehdä, jotta kiireessä ja stressissä jaksaa polttamatta itseään loppuun? Mitkä ovat ne tärkeimmät asiat tukemaan hevosihmisen hyvinvointia ja kehitystä ratsastajana olitpa sitten harrastaja, kilpailija tai hevosalalla työskentelevä?

Jotta ei tarvitsisi kuulla enää yhtään tarinaa loppuun palaneesta hevosihmisestä tai hevosalan ammattilaisesta. Jotta ratsastajan huono kunto, kehonhallinta, huono liikkuvuus, väsymys tai ylipaino, eivät rajoittaisi ihanassa harrastuksessa kehittymistä.

Ratsastajan hyvä istunta antaa hevoselle vapauden liikkua parhaalla mahdollisella tavalla. Se vaikuttaa myös ratsastajan hyvinvointiin, koska huono istunta voi aiheuttaa monenlaista kipua ja särkyä. Hyvä istunta edesauttaa hevosen reagointia pieniin apuihin. Kun istunta ei käske toista kuin avut, on hevosen helpompi reagoida pyydetyllä tavalla. Minni johtaa ratsastajat kohti parempaa istuntaa ja kertoo, miten ratsastajan fysiikkaa voidaan parantaa niin, että se tukisi ratsastusharrastusta.

Ravitsemus, liikunta, lepo ja istunta ovat tämän viikonlopun pääaiheita.

Kurssi pidetään lauantaina klo 12-18 ja sunnuntaina klo 9-15. Pidämme välissä ruokatauon. Kurssipaikalta on mahdollisuus vuokrata tälle kurssille hevosia! Myös majoitus järjestyy edullisesti.

Hinnasto

  • Kurssi 390 € / viikonloppu (sis. alv 24%)
  • Päiväkarsina 20 € (omat heinät mukaan ja karsina siivotaan itse)
  • Yökarsina 30 €/yö (omat heinät mukaan ja karsina siivotaan itse)
  • Hevosen vuokra ratsastustreeneihin 40€/päivä
  • Maneesin yläkerta (patja ja sohvamajoitus omilla lakanoilla) 30 €/yö/hlö

ja lisätietoja: https://hevostaitoakatemia.fi/koulutus/hpt-hevostaito-osaaja/

Ilmoittaudu lomakkeen kautta, puhelimitse 0400184030 tai mervi(at)hevostaitoakatemia.fi. Lahden kurssi pidetään Okeroisten tallilla osoitteessa Kunnantie 129, Lahti. Majoitusvaraukset itselle ja hevoselle okeroistentalli(at)gmail.com . Omat eväät mukaan! Lue lisää kurssipaikasta https://www.okeroistentalli.fi/

Koulutukseen ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen on sitova. Pidämme oikeuden veloittaa peruuttamattomat ilmoittautumiset.

Lomakkeen tietoja käytetään tiedotukseen ja laskutukseen. Saat tietosi pois rekisteristä laittamalla sähköpostia asiasta osoitteeseen mervi(at)hevostaitoakatemia.fi.