Hevosen hyvinvointi ja kivun tunnistaminen Kruunupyy

Ajankohta: 23.11.2019

Kurssi pidetään 23.11. Kruunupyyssä hevosten kuntoutuskeskus Stall Biskopilla. Lisätietoja tulossa pian!

Kurssin vetäjä: Mervi Pakola

Hevonen – saaliseläin, joka pyrkii peittämään kivun. Hevosen kivun tunnistaminen ei ole aina helppoa. Tämä kurssi sopii jokaiselle hevosihmisille, joka haluaa oppia pitämään hevosensa hyvinvoinnista parempaa huolta. Joka haluaa oppia tunnistamaan hevosen kivun tai epämukavuuden mahdollisimman pian, jotta siihen päästään puuttumaan nopeasti ja hoitamaan hevonen taas kuntoon.

Tällä kurssilla opit, mitkä merkit kertovat minulle hevosen kivusta ja mitä keinoja käytän kivun tunnistamiseen ja paikallistamiseen. Opit kipuilmeestä sekä muista kivun merkeistä hevosen käytöksessä tai olemuksessa. Lisäksi opit, miten voit etsiä ongelmia lihaksistosta, miten hevosen pitäisi liikkua ja millainen liike viittaa ongelmiin. Opit myös satulan sovituksen alkeet ja hyvän kengityksen tunnusmerkit. Lisäksi mietitään, milloin kutsua ammattilainen avuksi ja minkä alan ammattilainen sopii, mihinkin tilanteeseen. Saat myös vinkkejä, miten voit ratkoa pieniä ongelmia itse. Tutustumme lyhyesti mm. porkkanapilatekseen.

Voit halutessasi tuoda oman hevosesi kurssille. Tällöin käytämme hevostasi demohevosena kurssilla. Voimme sovittaa sille satuloita, tutkia hevosta kivun varalta sekä antaa sinulle vinkkejä, miten hevosesi hyvinvointia voisi vielä parantaa. Demohevosia sopii mukaan rajallinen määrä.

Porkkanapilates. Kuvaaja Tarja Kivirinta

Kurssi kestää n. 4 tuntia. Työskentelemme koko kurssin käytännössä hevosten kanssa.

Kurssin hinta

Ilmoittautuminen

Jos haluat lukea minusta ja opinnoistani enemmän, löydät esittelyni täältä https://www.hevostaitokeskus.fi/referenssit-ja-kouluttjat/