Kouluttajat

 

Pääasiallisena kouluttajana Hevostaito Akatemian koulutuksissa toimii hevostaitokouluttaja Mervi Pakola. Mervi on Hevostaito Akatemian perustaja.

Mervi Pakola

Olen ammatiltani hevostaitokouluttaja, ratsastusvalmentaja, ratsuttaja ja hevoshieroja. Koulutan erilaisia ongelmahevosia, koulu- ja lännenratsuja sekä autan ihmisiä ymmärtämään hevosiaan. Pidän kursseja ympäri Suomea hevosen käsittelytaidoista ja kouluttamisesta. Olen kisannut menestyksekkäästi 3. tasolla lännenratsastuksessa itsekouluttamallani hevosella sekä 2. tasolla kouluratsastuksessa kouluttamallani entisellä ongelmahevosella.

Olen myös opiskellut monipuolisesti niin valmentamista, hevosia kuin ravitsemusta ja ihmisen terveyttäkin. Opiskelu todella monien eri hevosalan huippuosaajien opissa sai aikaan idean koulutuksesta, jonka olisin itsekin halunnut käydä aikanaan oppiakseni tärkeimmät asiat hevosten käsittelystä ja kouluttamisesta. Koulutuksen nimeksi tuli HPT Hevostaito-osaaja®. Lue lisää minusta https://www.hevostaitokeskus.fi/referenssit-ja-kouluttjat/

 

HPT Hevostaito-osaaja® -koulutuksessa on lisäkseni kouluttamassa mm.

Jenni Hakosalo Ollila

Jenni on työskennellyt eläinten hyvinvoinnin ja käyttäytymisen parissa niin akateemisessa – kuin yritysmaailmassakin, ja päätti siirtyä vaikuttamaan eläinalan asioihin käytännön toimijoiden lähelle. Jenni on opiskellut luonnontieteitä ylemmän korkeakoulututkinnon verran (Kuopion yliopisto, nyk. Itä-Suomen yliopisto UEF), sekä maatalousalaa perustutkinnon tarpeiksi (Ylä-Savon ammattiopisto YSAO). Osaaminen on karttunut opettajakoulutuksen ja pedagogisen pätevöitymisen myötä (Tampereen ammatillinen opettajakorkeakoulu TAOKK).Eläintenkouluttajaksi Jenni valmistui vuoden 2012 lopulla. Lisäksi Jenni on NLP -ohjaaja. Aktiivisena lemmikkieläin- ja hevosharrastajana Jennin vapaa-aikaan kuuluvat muunmuassa ratsastus, hevosenkengitys, koirankoulutus ja viiriäisten kasvatus. Jenni on kilpaillut menestyksekkäästi lännenratsastuksessa SM- tasolla painthevosensa Charlies Doc Cash:n kanssa. Jenni kisaa ja valmentautuu myös kouluratsastuksessa.

Lilli Vanhatalo

Lilli Vanhatalo on pedagogisiin ja psykologisiin taitoihin keskittynyt ratsastusvalmentaja ja kilparatsastaja, jolla on kokemusta niin lännen- koulu- kuin esteratsastuksestakin. Koulutukseltaan Lilli on sosiaalitieteiden maisteri, sosiaalipsykologi, NLP-ohjaaja ja mentaalivalmentaja. Hevosalalla hän on ollut jo yli 20 vuotta, kouluttanut hevosia ja ratsastajia, kilpaillut itse kansallisella tasolla myös itse kouluttamillaan hevosilla sekä työskennellyt myös nuorten hevosten ja ongelmahevosten parissa. Lilli pitää myös mielenhallintakursseja ratsastajille, joissa opiskellaan mm. tunteiden hallintaa, pelkojen ja jännitystilojen poistoa sekä parannetaan suorituksia mielikuvaharjoittelun avulla.