Päiväys ja aika
18.3.2023 - 19.3.2023
12:00 - 15:00

Tapahtumapaikka
HPT Hevostaitokeskus

Kategoriat


HTO6

Paikka: HPT Hevostaitokeskus, Taanilantie 96, Nivala

Aihe: Ratsastajan istunta, NLP ja valmentajana toimiminen

Kurssin vetäjät: Centered Riding valmentaja Piia Nissinen, hevostaitokouluttaja Mervi Pakola, henkinen valmentaja Lilli Vanhatalo

Ratsastajan hyvä istunta antaa hevoselle vapauden liikkua parhaalla mahdollisella tavalla. Se vaikuttaa myös ratsastajan hyvinvointiin, koska huono istunta voi aiheuttaa monenlaista kipua ja särkyä. Hyvä istunta edesauttaa hevosen reagointia pieniin apuihin. Kun istunta ei käske toista kuin avut, on hevosen helpompi reagoida pyydetyllä tavalla. Piia johtaa ratsastajat kohti parempaa istuntaa ja kertoo, miten ratsastajan fysiikkaa voidaan parantaa niin, että se tukisi ratsastusharrastusta.

Lillin opetusjakso keskittyy siihen, miten voit edistää muiden ihmisten oppimista ja auttaa heitä pääsemään yli oman mielensä luomista rajoitteista. Opit myös käyttämään näitä taitoja itsekin.

Käymme läpi sitä, miten ihminen oppii ja miten oppimista voi edistää. Opit lukemaan ihmisten kehonkieltä ja saat lisää ymmärrystä siitä, miten ihmisen mieli toimii ja miten mielen toimintaan voi itse vaikuttaa. Lisäksi saat välineitä siihen, miten voit auttaa ratsastuspelosta tai kisajännityksestä kärsiviä ihmisiä sekä opit työstämään oman tunnetilasi optimaaliseksi eri tilanteisiin.

Mervi opettaa hyviä valmennustaitoja. Miten opetat selkeästi ja johdonmukaisesti niin, että ihmisten on helpompaa ymmärtää ja oppia. Autoritäärinen opettaminen pelkän kritiikin avulla on mennyttä elämää. Opi ihmisystävälliseksi valmentajaksi, jonka valmennuksissa ihmiset ja hevoset viihtyvät.

Hyvä valmentaja ei vain anna tehtäviä. Hän myös perustelee sen, mitä tehdään, miksi tehdään ja miten tehdään. Käytännönharjoituksissa kurssilaiset pääsevät opettamaan toisilleen aiemmilla kursseilla opeteltuja asioita.

Vaikka et lähtisikään opettamaan taitoja eteenpäin, hevostaitojen opettaminen muille opettaa sinulle hyvin paljon. NLP harjoitukset sopivat erinomaisesti myös oman ja muiden mielen ymmärtämiseen ja taitojen käyttämiseen haastavissa tilanteissa omassa elämässäsi.

Aiemmat 6 ja 7 kurssiviikonloput on yhdistetty tähän yhteen viikonloppuun ja kurssikokonaisuus lyhennetty kuuden viikonlopun mittaiseksi!

Kurssi pidetään lauantaina klo 12-18 ja sunnuntaina klo 9-15. Pidämme välissä ruokatauon.

Hinnasto Nivala 2022-2023

    • Kurssi 390 € / viikonloppu (sis. alv 24%)
    • Hevosen majoitus ilmainen (1 yö)
    • Oma yö päärakennuksessa 30 €/yö

ja lisätietoja: http://hevostaitoakatemia.fi/koulutus/hpt-hevostaito-osaaja/

Kysy lisää ja ilmoittaudu puhelimitse 0400184030 tai mervi(at)hevostaitoakatemia.fi. Omat eväät mukaan!