HTO 1: Hevosen lajityypillinen käytös ja maastakäsin kouluttamisen perusteet Forssa

Ajankohta: 24.08.2019 - 25.08.2019 | La 12-18, Su 10-16

 

Kurssin vetäjät: Eläinten käyttäytymistieteiden asiantuntija Jenni Hakosalo ja hevostaitokouluttaja Mervi Pakola

Ensimmäisenä viikonloppuna kurssilaiset oppivat Jennin ja Mervin opastuksella hevosen lajin mukaista käyttäytymistä, motivointia ja oppimista. Niitä hyvin tärkeitä asioita jokaiselle hevosen kanssa toimivalle.

Koska hevonen oppii koko ajan, jokaisen hevosen kanssa toimivan pitäisi tietää, mitä hevoselleen opettaa ja miten. Tuleeko opettaneeksi hyvää vai huonoa käytöstä. Lajin mukaisen käytöksen tarkastelu taas selittää hevosen käytöstä. Kertoo, miksi hevonen toimii niin kuin toimii ja miten se kannattaa huomioida hevosen käsittelyssä ja kouluttamisessa.

Asioita harjoitellaan sekä teorialuennolla että käytännönharjoitteina hevosten kanssa. Voit osallistua kurssille joko oman tai lainahevosen kanssa. Myös tallin hevosia voidaan käyttää kurssilla. Toiveena olisi, että kurssille tulisi myös vieraita hevosia. Oppitte eniten, kun pääsette näkemään, miten asioita opetetaan hevoselle, joka ei vielä niitä osaa. Pääsette myös näkemään, miten harjoitukset vaikuttavat hevosen käytökseen ja yleiseen olemukseen. Pääsette harjoittelemaan asioita molempina päivinä käytännössä.

Kurssi pidetään Nivalassa Hevostaitokeskuksessa. Hinnasto ja lisätietoja: http://hevostaitoakatemia.fi/koulutus/hpt-hevostaito-osaaja/

Ilmoittaudu lomakkeen kautta, puhelimitse 0400184030 tai mervi(at)hevostaitoakatemia.fi.